• Otizm Meclisinin Başkan Adaylarından İstekleri Var
  • Otizm Meclisinin Başkan Adaylarından İstekleri Var
Çorlu Güncel

Otizm Meclisinin Başkan Adaylarından İstekleri Var

  • 27 Mart 2024
  • 255 Kez Okundu

Tekirdağ Otizm ve Özel Birey Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Aysel Ergüney yaptığı açıklamada, “Türkiye Otizm Meclisi’nin belediye başkan adaylarından beklentileri var” dedi.

Türkiye Otizm Meclisi Üyesi olan Tekirdağ Otizmli ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Aysel Ergüney belediye başkan adaylarından beklentilerini dile getirdi. Aysel Ergüney yaptığı açıklamada: Tekirdağ Otizm ve Özel Birey Bireyleri Destekleme Derneği’nin de üyesi olduğu Türkiye Otizm Meclisi’nin  “Otizmli Ve Özel Gereksinimli Bireyler” için yerel yönetimlerden beklentilerimizi içeren duyurusunu destekliyor ve paylaşıyoruz. Türkiye Otizm Meclisi belediye başkan adaylarımızdan otizm dostu kentler için söz istiyoruz” dedi. 

OTİZM YAKLAŞIK 4 MİLYON İNSANIMIZI ETKİLİYOR BAŞKAN ADAYLARINDAN BU KONUDA SÖZ İSTİYORUZ

“Yerel seçimlere çok az bir zaman kalmışken, Türkiye’nin farklı bölgelerinde otizm alanında faaliyet gösteren 120 Sivil Toplum Kuruluşunu temsilen, yerel yönetimlerimize talip olan tüm değerli başkan adaylarımıza ortak bir çağrıda bulunmak ve onlardan bir söz almak istiyoruz” diyen Aysel Ergüney, “Bugün ülkemizde 1 milyonu aşkın otizmli bireyin yaşadığı tahmin edilmektedir. Anne, baba ve kardeşleri ile bakıldığında otizm yaklaşık 4 milyon insanımızı etkilemektedir. Günümüzde otizmin görülme sıklığı her 36 doğumda 1'e yükselmiştir. Şehirlerimizde, günlük hayatımızda hepimizin yaşadığı bilinen zorluklara ek olarak, otizmli bireyler ve aileleri farklı bazı diğer sorunlarla da mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Bizler, sağlık hizmetlerinden alışveriş mekânlarına, berberlerden müzelere, tatil mekânlarından parklara, spor olanaklarına kadar kentin tüm unsurlarının otizm dostu olmasını bekliyoruz ve bunun için yerel yönetimlerimize talip olan adaylardan söz istiyoruz” dedi. 

HER İLÇEYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ, MOLA EVLERİ İSTİYORUZ

Açıklamasını sürdüren Aysel Ergüney, “Gürültüden arınmış kentler istiyoruz: Gereksiz yere çalınan bir korna, sonuna kadar açılmış bir müzik, bağıran bir satıcı... Bunlar otizmli bir bireyin krize girmesine ve ailesi ile birlikte zor anlar yaşamasına neden oluyor. Kentlerimizde sakin, kriz korkusu yaşamadan dolaşmak istiyoruz. Spor salonlarına, sahalarına, yüzme havuzlarına ihtiyacımız var: Otizmli bireylerin bireysel gelişiminde sporun önemli bir rolü var. Otizmli bireylerin spor etkinliklerinde bulunabileceği kapalı spor salonlarına, sahalara, yüzme havuzlarına ve uzman spor eğitmenlerine ihtiyaç duyuyoruz.  Kamu çalışanlarının otizm konusunda eğitilmesini istiyoruz: Toplu taşımada görevli personel başta olmak üzere, kamusal alanda hizmet sunan kişilerin otizm konusunda farkındalıklarının geliştirilmesi de bizlerin hayatının kolaylaşmasında önemli bir rol oynayacaktır. Toplumda otizmin bilinirliğinin artırılmasına yönelik etkinliklerde destek istiyoruz: Otizmin bilinirliğinin artması, bizlerin yaşamını kolaylaştıracaktır. Bu amaca yönelik olarak düzenlenen seminer, sempozyum, dernek faaliyeti, söyleşi, aile toplantısı vb etkinliklerde yerel yönetimlerin otizm STK'ları ile işbirliği içinde olmasını aktif rol almasını ve maddi, manevi desteğini bekliyoruz. Otizmli bireylerin çalışabileceği işyerleri, iş imkânları istiyoruz: Otizmli bireylerin aktif iş hayatına katılabileceği çalışma yerlerinin, iş imkanlarının oluşturulmasını, artırılmasını istiyoruz.  Her ilçeye Engelsiz yaşam merkezi, mola evleri istiyoruz” dedi.

İMDAT ŞAHİN