• Yeni Başkan Bora Yurdseven Oldu
  • Yeni Başkan Bora Yurdseven Oldu
  • Yeni Başkan Bora Yurdseven Oldu
Çorlu Güncel

Yeni Başkan Bora Yurdseven Oldu

  • 18 Mart 2024
  • 344 Kez Okundu

Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi 12. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu tamamladı. Uzun yıllar dernek başkanlığını yürüten Canan Naciye Yurdseven yerini oğlu Bora Yurdseven’e bıraktı.

Tek listenin yarıştığı 12. Olağan Genel Kurulu’na Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Uzun yıllar Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanlığı görevini yürüten Canan Naciye Yurdseven görevi bıraktı. Oğlu Bora Yurdseven tek listeyle seçime girdi. Tek listeyle seçime giren Bora Yurtseven yeni Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanı oldu. 

CANAN NACİYE YURDSEVEN GÖREVİNİ OĞLU BORA YURDSEVEN’E BIRAKTI 

Uzun yıllar Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanlığı görevini yürüten Canan Naciye Yurdseven görevini bıraktı. Tek listeyle gidilen seçimlerde yeni başkan Bora Yurdseven seçildi. Dernek üyelerinin katıldığı 12’inci olağan genel kurulda seçim tek liste olduğu için el kaldırma yöntemiyle yapıldı. Yeni başkan seçilen Bora Yurdseven katılanlara teşekkür etti. 

18 YAŞINDAN BERİ AKTİF OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM, ENGELLİ BİREYLERLE SÜREKLİ İLETİŞİM İÇİNDE OLDUM

Sakatlar Derneği Çorlu Şube yeni başkanı Bora Yurdseven yaptığı konuşmada: “1994 yılında Çorlu’da doğdum. Yüzde 49 oranında bedensel engelim mevcut. Fakat hiçbir zaman bu engelimin bana mani olduğunu düşünmedim. 18 yaşımdan beri aktif olarak çalışmaktayım. Gerek özel sektörde gerekse kamu hizmetinde engelli bireyler ile iletişim içinde oldum. Kendi yaşantımda da bir çok sorun ile karşılaşmama rağmen hiçbir zaman vazgeçmedim. Dernek ile tanışmamız ikiz kardeşimin tekerlekli sandalye ihtiyacı için annemin derneğe başvurusu ile başladı. O dönemde 18 yaşın altında olduğum için bizim üyeliğimiz değil annemizin üyeliği alınmıştı. Özel gece eğlencelerine ve bazı etkinliklere katılıyorduk. 18 yaşımı doldurunca derneğe üye oldum. Bu güne kadar aklımda birgün bu derneğe başkan adayı olacağım fikri belirmemişti. İkiz kardeşimin geçirdiği ameliyat sonrası anneme ihtiyacı artması ve anneme nasıl yardımcı olabilirim düşüncesi beni başkan olma fikrine daha çok yaklaştırdı. Bu gün hayatın içinde olan gerek çalışma, gerek sosyal hayatın içinde gayret gösteren bir birey olarak karşınızdayım” ifadelerini kullandı. 

İMDAT ŞAHİN