• Otizm Derneği 5'Inci Yılını Kutladı
  • Otizm Derneği 5'Inci Yılını Kutladı
Çorlu Güncel

Otizm Derneği 5'Inci Yılını Kutladı

  • 07 Mart 2024
  • 294 Kez Okundu

Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği 5. kuruluş yılını kutladı. Dernek binasında yapılan kutlamada konuşan dernek başkanı Aysel Ergüney dernek üyelerine ve derneğe katkı sunanlara teşekkür etti.



“Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneğinin 5. kuruluş yılı kutlamasına hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Aysel Ergüne, “Pandemiden bir yıl önce kurulduk. Pandemi döneminde hazırladığımız “Otizmli Çocukların Annelerinden Mektup Var” kitap projesi Avrupa Birliği desteği aldı. Türkiye genelinden otizmli çocuk anneleri yazdıkları mektuplarla mücadelelerini ve taleplerini dile getirdiler. Taleplerin hayata geçirilmesine çalışmak, karşılamak öncelikli hedefimiz oldu. Yaptığımız önemli çalışmalardan birincisi “anaokulundan itibaren öğretmenlere “Özel Gereksinimli Çocuklar için Farkındalık Eğitimi” verilmesi oldu. Bu projemizi Trakya Üniversitesi, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimliği’nin işbirlikleri Çorlu Kaymakamlığının destekleri ile 3 yıldır sürdürüyoruz” dedi. 
OTİZMLİ BİREYLERİN ANNELERİ GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ İSTİYOR
Konuşmasını sürdüren Dernek başkanı Aysel Ergüney, “Annelerin en önemli taleplerinden birisi de çocukların sosyal aktivitede bulunabilecekleri gündüz bakım evleri. Çünkü annelerin çoğunluğu bütün gününü çocuklarıyla birlikte geçirmek zorunda. Bırakın sosyal yaşamı, hastaneye bile gidecek zaman bulamayabiliyorlar. Onlar için bir gün bile olsa çocuklarının emin ellerde olması çok önemli. Türkiye’de yerel yönetimlerin giderek daha yaygın hayata geçirdikleri başarılı örnekleri var. Bölgemizde de hayata geçirilmesi için çalışmak öncelikle hedeflerimizden bir diğeri. Derneğimize sağlık, eğitim, sosyal açıdan sağladıkları kolaylıklar ve verdikleri desteklerle yardımcı olan, cesaret veren Çorlu’daki değerli kurumların yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.