• Vatandaş İsyanda!
Çorlu Güncel

Vatandaş İsyanda!

  • 04 Nisan 2024
  • 454 Kez Okundu

Çorlu’da belediye otobüs duraklarına araç park etmesi nedeniyle vatandaşlar otobüse binmekte zorlanıyor. Artık bu duruma isyan eden vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor.

Her gün araç parkı nedeniyle belediye otobüsleri duraklara giremiyor. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar otobüse binmekte hayli güçlük çekiyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar yetkililerden çözüm istedi. Özellikle şehir merkezindeki duraklara çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar yetkililerden konuyla ilgilenmesini istedi. 

DURAKLARA CEZA İÇİN KAMERA KONULSUN!

Duraklar Elektornik Denetleme Sistemi (EDS) konulmasını isteyen vatandaşlar araç parkının önüne geçilmesini istedi. Duraklara araç park edilmesi Çorlu’nun kanayan yarası olurken, vatandaşlar duruma tepki gösterdi: “Biran önce duraklara çözüm bulunsun, Elektronik sistem konularak kameralarla park edilenlere cezai işlem uygulansın. Ve durağa uyarı tabelası konulsun bir daha araç park edilmez ama bu şekilde kendi haline bırakılırsa bu durum kabul edilemez” dedi. 

YAŞLI VE ENGELLİ VATANDAŞLAR OTOBÜSE BİNEMİYOR 

Otobüsün durağa yaklaşamaması nedeniyle özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar otobüse binip inemiyor. Yolun ortasında duran belediye otobüsü aynı zamanda trafiği de olumsuz etkiliyor. Her yıl aynı sorunun yaşandığı özellikle Atatürk Meydanı’ndaki durakta sorun her geçen gün artıyor. Yetkililerden çözüm bekleyen vatandaşlar gazetemize konuştu: “Araç yolun ortasında duruyor, özellikle yaşlılar ve engelliler binemiyor. Yazık günah yıllardır devam eden soruna bir türlü çözüm bulunamadı” ifadelerini kullandı. 

İMDAT ŞAHİN