• 2 Yıldır Devri Yapılamadı!
  • 2 Yıldır Devri Yapılamadı!
  • 2 Yıldır Devri Yapılamadı!
  • 2 Yıldır Devri Yapılamadı!
Çorlu Güncel

2 Yıldır Devri Yapılamadı!

  • 06 Mart 2024
  • 426 Kez Okundu

20 Mayıs 2022 tarihinde vatandaşların hizmetine sunulan millet bahçesi resmi açılışı 2 yıldır yapılmadı. TOKİ bünyesinde bulunan millet bahçesinin devrinin ne zaman yapılacağı ise hala belirsizliğini koruyor.

2022 yılının Mayıs Ayı’nda hizmete giren Millet Bahçesi’nin devri hala yapılamadı. Gazetemizin edindiği bilgilere göre millet bahçesinin yapıldığı arsayla ilgili sorunlar bulunurken, devir işlemlerinin ise ne zaman yapılacağı belirsizliğini koruyor. 2018 yılında dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Çorlu’ya gelerek müjdesini verdiği millet bahçesindeki çalışmalar 2020 yılında başlamıştı. 2 yıl süren çalışmalar sonrasında Millet Bahçesi 2022 yılının Mayıs Ayı’nda halkın hizmetine sunuldu. TOKİ eliyle yapılan Millet Bahçesi’nin resmi açılışı hala yapılmadı. Millet Bahçesi’nin bir kuruma devir edilerek resmi açılışının yapılması beklenirken, devir işlemleri 2 yıldır yapılmayı bekliyor. 

RESMİ AÇILIŞI BİR TÜRLÜ YAPILAMADI 

2 yıl önce vatandaşın hizmetine sunulan millet bahçesinin TOKİ üzerindeki millet bahçesinin devir işlemleri bir türlü yapılamadı. Devir edilemediği için de millet bahçesinin resmi açılışı yapılamadı. TOKİ tarafından işletilmeye devam edilen millet bahçesiyle ilgili devir işlemlerinin ne zaman yapılacağı hala belirsizliğini koruyor. Duruma tepki gösteren Çorlulu vatandaşlar millet bahçesinin biran önce resmi açılışının yapılmasını istiyor. 

MİLLET BAHÇESİNİN YAPILDIĞI ARSALARLA İLGİLİ SORUNLAR VAR

TOKİ tarafından yapılan ve 2022 yılında vatandaşın hizmetine sunulan millet bahçesinin resmi açılışı henüz yapılmadı. 2022 yılının Mayıs Ayı’nda Dönemin AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Keskin millet bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamayla vatandaşların hizmetine sunulduğunu duyurmuştu. Açılıştan sonra resmi açılışı yapılamadı. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Millet Bahçesi’nin yapıldığı arsalarla ilgili sorunların olması nedeniyle resmi açılış ve devir işlemi yapılamıyor. 16 dönüm üzerine yapılan Millet Bahçesi parseller birleştirilerek yapılmıştı. Bazı parseller daha sonra dava konusu oldu. Arsalarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle açılışı hala yapılamadı. 

MİLLET BAHÇESİNİN HALA EKSİKLERİ VAR, KÜTÜPHANE AÇILAMADI!

Millet Bahçesi’nin 16 dönümlük kısmı yapılarak vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Kütüphane ve kafeteryanın olduğu, aynı zamanda oyun gruplarının yürüyüş yollarının olduğu Millet Bahçesi’nde kütüphane hala hizmete girmedi. Millet Bahçesi’nin bir bölümü ise hala inşaat halinde duruyor. Eski Kız Meslek Lisesi’nin hemen yanında bulunan alanın da düzenlenmesini isteyen vatandaşlar yetkililere seslenerek eksiklerin giderilmesini ve resmi açılışının yapılmasını istedi.

MİLLET BAHÇESİ BÜYÜTÜLECEKTİ, 16 DÖNÜMDE KALDI 

2020 yılında 16 dönüm üzerine yapımı başlanan millet bahçesinin büyütüleceği söylenmişti fakat aradan 4 yıl geçti millet bahçesinin büyütülmesiyle ilgili bir gelişme olmazken 16 dönümlük millet bahçesinin de resmi açılışı henüz yapılamadı. Konuyla ilgili konuşan Çorlulu vatandaşlar, “Millet bahçesinin büyütüleceği söylenmişti fakat hiçbir gelişme yok, sadece bir kafeterya bölümü açıldı o kadar. Bunun dışında millet bahçesi öylece kaldı” dedi. 

İMDAT ŞAHİN