• Vakitçi, Ramazan Ayı Faaliyetlerini Açıkladı
  • Vakitçi, Ramazan Ayı Faaliyetlerini Açıkladı
Çorlu Güncel

Vakitçi, Ramazan Ayı Faaliyetlerini Açıkladı

  • 17 Nisan 2024
  • 300 Kez Okundu

Cansuyu Derneği Tekirdağ İl Başkanı Murat Vakitçi, derneğin Ramazan Ayı faaliyetleri hakkında yaptığı açıklamada, "Mazlum, yetim ve muhtaçların yüzü gülmezse dünya gülemez" diyerek insanlık vurgusu yaptı.

"Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan Ayı'nda da hayırda yarıştık” diyen Cansuyu Derneği Tekirdağ İl Başkanı Murat Vakitçi; “Kazancımız, Allah için verdiğimizdir diyerek, Kadirşinas ve hayırsever Aziz milletimizin emanetlerini gönüllülerimiz aracılığıyla sadece Allah'ın rızasını gözeterek gerçek muhtaçlara ulaştırma çabasında olduk. 4 kişilik bir aileye 1 ay yetecek erzak vardı gıda kolimizde. Yine Çorlu'da bulunan Cansuyu İyilik Mağazamızda binlerce kardeşimize, yetimlere sıfır etiketli ürünlerimizle baştan ayağa giyim yardımı yaptık” diye konuştu.

Tekirdağ'ın 11 ilçesinde de faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Vakitçi, ayrıca Gazze'ye yönlendirilen yardımların da olduğunu vurguladı. Gazze konusunu ayrı bir başlık altında değerlendiren Vakitçi, "Savaşın başladığı ilk günden bugüne kadar Mısır, Ürdün ve Türkiye'den gönderilen toplam 60 TIR gıda kolisi, elbise, medikal malzeme, battaniye, yatak ve 1 adet ambulans Gazze'ye ulaştırılmıştır." dedi.

Vakitçi ayrıca, Gazze'ye gönderilen yardımlar arasında 134 bin 500 öğün sıcak yemek, 2 bin 500 adet gıda kolisi, bin 150 adet battaniye dağıtıldığı ve 11 adet büyükbaş, 30 adet küçükbaş kurban kesildiği bilgisini verdi.

“Ramazan ayı içerisinde gelen 200 bin USD tutarında fitre ve fidye, nakit olarak Gazze'de dağıtılmıştır” diyen Vakitçi; “Ayrıca Tekirdağ olarak Gazze'de iftar verdik, fitre, fidye ve zekatların ulaşmasını sağladık ve gıda dağıtımına katkıda bulunduk." dedi.

Bağışta bulunan hayırseverlere teşekkür eden Vakitçi, çalışmalarının Gazze'ye yardımların yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.