• Özgür Özel Çorlu Halkıyla Buluştu
  • Özgür Özel Çorlu Halkıyla Buluştu
  • Özgür Özel Çorlu Halkıyla Buluştu
  • Özgür Özel Çorlu Halkıyla Buluştu
Çorlu Güncel

Özgür Özel Çorlu Halkıyla Buluştu

  • 04 Mart 2024
  • 388 Kez Okundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhuriyet Meydanı’nda Çorlu Halkına seslendi ve CHP’nin belediye başkan adaylarına oy istedi.

Çorlu’da Cumhuriyet Meydanı’nda halk buluşması düzenleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel gündeme dair de önemli açıklamalarda bulundu. Tekirdağ Milletvekilleri, 11 ilçe belediye başkan adayı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Özgür Özel ile birlikte kürsüye çıktı. Özgür Özel yerel seçimler için konuştu, Özel CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt’un ellerini havaya kaldırarak oy istedi. Türkiye gündemiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Özgür Özel hükümete sert sözlerle yüklendi. 

BÜYÜKŞEHİR ADAYI YÜCEER VE ÇORLU ADAYI SARIKURT’A OY İSTEDİ 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tekirdağ’ın Çorlu’da düzenlenen mitingde; “31 Mart’ta bu iktidara bu yaptıklarının hesabını sormaya var mıyız? 31 Mart’a kadar hangi siyasi görüşten olursa olsun; emeklisini, emekçisini, esnafını, çiftçisini, yaşlısını, gencini iktidarın karşısında kim güçlüyse, onları sandıkta kim yenecekse, AK Partili, MHP’li belediye başkanını kim indirecekse, yani sizin gücünüzü iktidara göstermemin yolu neyse orada buluşmaya, meydanlarda, sandıkta buluşmaya; milletin vicdanını sandığa ve sandıkta bu iktidardan hesap sormaya davet ediyorum” dedi. Özgür Özel, partisinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer ile Çorlu Belediye Başkanı ayın zamanda adayı Ahmet Sarıkurt’un ellerini havaya kaldırarak oy istedi.

“EMEKLİYE PARA YOKSA OYDA YOK”

Emeklilere yönelik konuşan Özgür Özel, “31 Mart’ta emekliye para bulamayanların sandıklara bakınca oy görememeleri lazım. Emekliler dün Manisa’da bağırıyordu, ‘Mademki bize para yok, sana da oy moy yok’ diye. Emekliler el kaldırsın. Tayyip Erdoğan’a bir el sallayın. ‘Bizi unutanı biz de unutuyoruz’ deyin. Tayyip Erdoğan, diyorlar ki, ‘Madem emekliye para yok, sana da o yok. Haydi hoşça kal’. Bütün emeklilerin çok sorunu var. Ben emeklilerin hepsini 1 Nisan’dan sonra meydanlara bekliyorum. 1 Nisan bu iktidara bir sarı kart gösterme günüdür. 1 Nisan, ‘10 bin liraya geçinilir’ diyenlere kırmızı ışığı gösterme günüdür. 1 Nisan, açlık sınırı 16 bin lirayken emekliyi unutanlara, boş fileyle pazardan yollayanlara, emekliye olgun sebze-meyve diye ezilmiş, büzülmüş, çürümüş meyveleri sattıranlara, emekliyi buna muhtaç bırakanlara emeklilerin de yarının emeklisi, bugünün emekçilerinin de bütün yoksulların da hesap sorma günüdür. 31 Mart’ta bu iktidara bu yaptıklarının hesabını sormaya var mıyız? 31 Mart’a kadar hangi siyasi görüşten olursa olsun; emeklisini, emekçisini, esnafını, çiftçisini, yaşlısını, gencini iktidarın karşısında kim güçlüyse, onları sandıkta kim yenecekse, AK Partili, MHP’li belediye başkanını kim indirecekse, yani sizin gücünüzü iktidara göstermenin yolu neyse orada buluşmaya, meydanlarda, sandıkta buluşmaya, milletin vicdanını sandığa ve sandıkta bu iktidardan hesap sormaya davet ediyorum” dedi. 

“BU SEÇİMDE İTTİFAKIN ADI TÜRKİYE İTTİFAKI”

Bu seçimde ittifakın adının Türkiye ittifakı olduğunun altını çizen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Burada ayçiçeğini, buğdayı biliyoruz. Bir yani sanayi, bir yanı tarım olan bir kentte yaşıyoruz. Mayıs ayının 27’sinde ‘Verin oyu bu kardeşinize, faizler nasıl düşecek; verin oyu bu kardeşinize, enflasyonun beli nasıl bükülecek, döviz nasıl durdurulacak, hayat nasıl ucuzlayacak’ diyen kişi, o gün mazotun litresi 19 lirayken bugün baktım, 40 lira 70 kuruş. Mazot, sadece cumhurbaşkanı seçildiği mayıs ayından 8 ay sonra bugün yüzde 106 zamlanmış. Benzin yüzde 97 zamlanmış. Bu, şu demek. Hayat pahalılığı kartopu gibi büyüyecek. Mazota ve benzine varsa bundan sonra iğneden ipliğe her şeye zam var demek. Eğer 31 Mart günü bu acımasız, bu beceriksiz, bu sadece kendini düşünen iktidar; iktidarına devam ederse, karşısına bir güç dengelenmezse 1 Nisan’dan sonra acı reçeteye hazır olun. Kemer sıkmaya hazır olun. Sıkı para politikalarına hazır olun. Siz ezilirken 4 yıl daha sandık yok. Onun rahatlığıyla olacaklar ama siz, geçen seçimleri hatırlayın. 2018’de tek adam rejimi hayata geçtikten 10 ay sonra yerel seçimlerle, yerel seçimlerin gücüyle İstanbul, Ankara’dan başlayarak Adana’sıyla, Mersin’iyle, Antalya’sıyla ve 11 büyükşehirle Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Millet İttifakı’na önemli bir güç verildi ve bu seçimlere kadar o dengeyle gelindi. Küçük bir farkla seçimleri kaybetsek de iktidar tek başına olmayınca, karşısında bir başka güç olunca herkesin çıkarlarının korunabileceği, sesinin duyulabileceği, yapılacak seçimlerden endişe duyulacak bir ortam oluşabilir. Bunun olması için Cumhur İttifakı’nın karşısına bir güçlü ittifak koymak gerekmektedir. O ittifakın adı bu seçimde, Millet İttifakı değildir. O ittifakın adı bu seçimde Türkiye ittifakıdır” dedi. 

İMDAT ŞAHİN