• Yanmış Bina, Bağımlıların Sığınağı Oldu
  • Yanmış Bina, Bağımlıların Sığınağı Oldu
Çorlu Güncel

Yanmış Bina, Bağımlıların Sığınağı Oldu

  • 02 Mart 2024
  • 336 Kez Okundu

Cemaliye Mahallesi Eski Hükümet Caddesi üzerinde bulunan metruk bina madde bağımlılarının sığınağı durumuna geldi.

Daha önce yangın çıkan bina itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü. Bina kullanılmaz hale gelirken binaya yine madde bağımlıları girip çıkmaya devam etmesi tepkilere neden oldu. Metruk bina madde bağımlıları nedeniyle yanmış, yangın sonrası yıkılmaya yüz tutmuş bina bir türlü tamamen yıkılmamıştı. Yıkılmayan binaya madde bağımlılarının girip çıkması nedeniyle mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. 

MAHALLELİ MADDE BAĞIMLILARINDAN DERTLİ 

Madde bağımlılarının sürekli binaya girip uyuşturucu kullanması mahallenin tepkisine neden oluyor. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Bina daha önce yanmıştı, itfaiye ekipleri yangını zor söndürmüştü. Bina yıkılmaya yüz tuttu ama yine içine girip uyuşturucu kullanılmaya devam ediyor. Yazık günah bina bir türlü yıkılmadı gitti. Gece gündüz binaya girilip uyuşturucu kullanılıyor. Burası Çorlu’nun en işlek caddelerinden bir tanesi kadınlar çocuklar geçiyor. Bu binada bu türlü olumsuzlukların olması kabul edilemez” dedi. 

BİNANIN YIKILMASI İSTENİYOR 

Metruk binanın biran önce yıkılmasını isteyen mahalle sakinlerin konuşmasını sürdürdü: “Bina zaten yıkılmaya yüz tutmuş durumda, bina yangından sonra bu şekilde kaldı, bina yıkıldığı zaman bir daha bağımlılar buraya gelip giremezler. Mahalle sakinleri olarak bizlerde rahat bir nefes alırız. Yetkililerden sesimizi duymasını istiyoruz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN