• Cumhuriyet Meydanı İlgi Bekliyor
  • Cumhuriyet Meydanı İlgi Bekliyor
  • Cumhuriyet Meydanı İlgi Bekliyor
Çorlu Güncel

Cumhuriyet Meydanı İlgi Bekliyor

  • 22 Nisan 2024
  • 237 Kez Okundu

Cumhuriyet Meydanı’ndaki taşların kırık dökük olması vatandaşın tepkisini çekerken vatandaşlar kırılmış olan taşların yenileriyle değiştirilmesini istiyor.

Omurtak Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı’na daha önce ünlü kişilerinin sözlerinin kaldırım taşlarına yazılması tartışma yaratmıştı. Şimdi o taşlarda kırılmış ve yazılar okunmayacak duruma gelmiş. Cumhuriyet Meydanı’nda kırılan taşlar ise vatandaşların yürümesine engel oluşturuyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’ndaki taşların biran önce değiştirilmesini istedi. 

YAZI YAZILAN TAŞLAR HEM KIRILMIŞ HEM DE YAZILAR OKUNMAZ HALE GELMİŞ 

Bir süre önce belediye ekipleri tarafından Omurtak Caddesi üzerinde ve belli noktalarda ünlü kişilerin sözlerinin yazılı olduğu kaldırım taşlarını koymuşlardı. O dönemde özellikle dini kişilerin sözlerinin kaldırım taşlarına yazılması tepkilere neden olmuştu. Daha sonra bazı kaldırım taşları kaldırıldı bazıları ise kaldırımlarda durmaya devam etti. Şimdi yazılı olan kaldırım taşlarının da bir kısmı kırılmış bir kısmı ise okunmaz hale gelmiş. Vatandaşlar kaldırım taşlarının değiştirilmesini talep ediyor. 

MEYDANDAKİ ÇOĞU TAŞ KIRILMIŞ

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan çoğu kaldırım taşı kırılmış durumda. Taşların biran evvel değiştirilmesini isteyen vatandaşlar meydanda yürüyemediklerini belirtti. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Kaldırım taşlarının birçoğu kırılmış insanlar yürürken ayakları takılıyor, yağmur yağdığı zaman insanların üzerin sular fışkırıyor. Biran önce bu durumun düzeltilmesi gerekiyor. Kaldırım taşları yenilensin” ifadelerini kullandı. 

İMDAT ŞAHİN