• Çorlu'da Kiralık Daire Bulmak Zor!
  • Çorlu'da Kiralık Daire Bulmak Zor!
Çorlu Güncel

Çorlu'da Kiralık Daire Bulmak Zor!

  • 17 Ağustos 2022
  • 834 Kez Okundu

Çorlu’ya gelen memurlar, işçiler ve beyaz yakalı çalışanlar ev bulmakta zorluk yaşıyor. Gazetemize bilgi veren emlakçılar ev kiralarının yüksek olduğunu vurgularken, aynı zamanda kiralık daire bulmanın zor olduğunu belirtti.



Türkiye’nin genelinde yaşanan kiralık daire sorunu Çorlu’da da yaşanıyor. Ev fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaşlar kiralık evlere yöneldi. Kira fiyatlarının çok fazla arttığı Çorlu’da kiralık ev bulmak neredeyse imkansız. Muhittin, Reşadiye, Şeyhsinan Mahallesi gibi bitişik nizam yapılaşmanın olduğu bölgelerde kiraların 3 bin liranın üzerinde olduğunu belirten emlakçılar Emlak Konutları Bölgesi’nde kiraların çok yüksek olduğunu belirtti. 
MUHİTTİN, REŞADİYE VE ŞEYHSİNAN MAHALLELERİNDE KİRALAR 3 BİN LİRANIN ÜZERİNDE 
Çorlu’da nüfusun yoğun olarak yaşadığı mahallelerde kiraları gazetemize değerlendiren bazı emlakçılar, kiraların 3 bin liranın üzerinde olduğunu belirtti. Çorlu nüfusunun yarısının yaşadığı bu üç mahallede 2 bin lira seviyesinde kiraların olmadığını kaydeden emlakçılar 3 bin lira kiralar bile hemen tutuluyor diyerek kiraların yüksek olduğunu vurguladı. 
ÇORLUYA GELEN ÖĞRETMENLER MEMURLAR KİRALIK DAİRE BULAMIYOR
Atama dönemlerinin başlamasıyla birlikte Çorlu’ya gelen öğretmenler memurlar kiralık ev bulmakta büyük zorluklar yaşıyor. Öğretmen evinin de olmaması nedeniyle gelen öğretmenler büyük zorluklar yaşıyor. Kiraların yüksek olması nedeniyle memur ve öğretmenleri istediği gibi bir ev bulamıyor mecburen bulduğu evde oturmak zorunda kalıyor. 
EV SAHİBİ OLAMAYANLAR KİRALARA YÖNELDİ 
Kiralık ev bulmakta zorlanan vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyor. Son aylarda ev fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaşlar ev almak yerine kiralık evlere yöneldi. Kredi çekerek ev sahibi olamayan vatandaşlar mecburen kiralık evlere yöneliyor. Kiralık ev bulmakta zorlanan vatandaşlar yetkililerden çözüm istiyor. 
İMDAT ŞAHİN