• Afad Eği̇ti̇m Merkezi̇ Yeni̇den Düzenlendi̇
  • Afad Eği̇ti̇m Merkezi̇ Yeni̇den Düzenlendi̇
Çorlu Güncel

Afad Eği̇ti̇m Merkezi̇ Yeni̇den Düzenlendi̇

  • 22 Nisan 2024
  • 170 Kez Okundu

Zafer Mahallesi Midilli 3. Sokak üzerinde bulunan AFAD Eğitim Merkezi yeniden düzenlendi, tabelası konuldu.

Çorlu’da uzun zamandır kullanılan AFAD Eğitim Merkezi geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş Depremi sonrasında yeniden düzenlendi ve kapsamı genişletildi. Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Zafer Mahallesi’ndeki eğitim merkezi düzenlenerek tabelası konuldu. AFAD durumunda görev alacak personelin eğitimi için düzenlenen eğitim merkezinde temel bilgiler, afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası ilk anlar, yangın ve tahliye konularında eğitimler veriliyor. 

 AMAÇ AFETLERDE GÖREV ALACAKLARI EĞİTMEK

Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar için gönüllüler, kamu personeli ve görevliler eğitiliyor. Afetlerde görev alacaklar binaların altından nasıl insan kurtarılır eğitimleri de alıyor. Eğitim merkezinde bulunan molozlar arasından insanların kurtarılması tahliye edilmesi gibi eğitimleri de alıyor. Eğitim alacak gönüllüler aynı zamanda yüksekten iple inme gibi eğitimlerde alıyor. 

BÜYÜK DEPREMDEN SONRA YENİDEN DÜZENLENDİ TABELASI KONULDU 

Zafer Mahallesi Midilli 3. Sokak üzerinde bulunan AFAD Eğitim Merkezi 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yeniden düzenlendi tabelası konuldu. AFAD görevlileri tarafından haftanın belli günlerinde burada eğitimler veriliyor, gönüllüler kamu personeli eğitimden geçiyor. 

HAFTANIN BELLİ GÜNLERİNDE EĞİTİMLER VERİLİYOR 

AFAD Eğitim Merkezi’nde haftanın belli günlerinde eğitimler veriliyor. Kamu personeliyle birlikte afet bilincini artırmak için çok sayıda gönüllüye de eğitimler veriliyor. Deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği öğretiliyor. Bununla birlikte yangınlarda diğer afetlerde görevlilerin neler yapması gerektiği eğitimciler tarafından tek tek öğretiliyor. 

İMDAT ŞAHİN