• Çorlu'da Kyk Yurtlarının Kapasitesi Yeterli
  • Çorlu'da Kyk Yurtlarının Kapasitesi Yeterli
  • Çorlu'da Kyk Yurtlarının Kapasitesi Yeterli
  • Çorlu'da Kyk Yurtlarının Kapasitesi Yeterli
  • Çorlu'da Kyk Yurtlarının Kapasitesi Yeterli
Çorlu Güncel

Çorlu'da Kyk Yurtlarının Kapasitesi Yeterli

  • 17 Ağustos 2022
  • 1489 Kez Okundu

ÖSYM sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin barınacakları yurtlarda tartışılmaya başladı. Çorlu’da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kapasitesi yaklaşık bin öğrenci olurken özel yurtlarla birlikte bu sayı daha da yükseliyor.


Çorlu’da Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu’nda toplam 5 bin öğrenci okurken, sadece Kredi Yurtlar Kurumu’ndaki yurtların öğrenci kapasitesi 1000 civarında, özel yurtlarla birlikte bu sayı daha da yükseliyor. Çorlu’da eğitim öğretim gören üniversite öğrencilerinin birçoğu da evine gidip geliyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Mühendislik Fakültesi’nde okuyan öğrencilerin yarısına yakını servislerle evine gidip geliyor. 
ÜNİVERSİTE KAYITLARI 22 AĞUSTOSTA BAŞLIYOR
ÖSYM sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversiteye yerleşecek öğrenciler tercihlerini yaptı, Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne yerleşecek öğrenciler 22 Ağustos itibarıyla kayıtlarını yaptırmaya başlayacak. Eylül Ayı’nın ortalarına doğru eğitim öğretimin başlayacağı Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde 4 bin 500 öğrenci yerleşecek. 
ÇORLU’DA KYK YURT KAPASİTESİ 1000 ÖĞRENCİ 
Kredi Yurtlar Kurumu’na ait Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin yanında yer alan erkek öğrenci yurdu 702 iken Meslek Yüksek Okulu’nun yanında yer alan KYK kız öğrenci yurdunun kapasitesi ise 297 civarında, toplamda 1000 yatak kapasiteli öğrenci yurtları Çorlu’daki öğrenciler için yeterli. Gazetemizin edindiği bililere göre Çorlu’da eğitim öğretim gören öğrencilerden yurdu tercih eden öğrencilerin hemen hemen hepsi yurtlara kayıtlarını yaptırabiliyor. 
ÇORLU’DA 5 BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ VAR
Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlı Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde 4 bin 500 öğrenci Eğitim Öğretim alırken, Çorlu Meslek Yüksek Okulu’nda ise 600-700 öğrenci eğitim öğretim görüyor. Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde kayıtlar 22 Ağustosta yapılmaya başlarken aynı zamanda yurt kayıtları da yapılacak. Kayıtlarını yaptıran öğrenciler okulların başlamasıyla yurtlara yerleşecekler. 
ÖĞRENCİLERİN KİMİ EVLERİNE GİDİYOR KİMİ ÖZEL YURTLARDA VEYA EVLERDE KALIYOR
Üniversitelerin açılmasıyla birlikte yurt sorunu tekrar tartışılmaya başladı. Çorlu’da 5 bin üniversite öğrencisi bulunurken, bu öğrencilerin birçoğu evlerine gidip geliyor, birçoğu özel yurtlarda kalıyor, birçoğu ise eve çıkmayı tercih ediyor. Kalan öğrenciler ise yurtlarda kolaylıkla yer bulabiliyor. 
ODALAR 4 KİŞİLİK, İNTERNET, YEMEK MEVCUT
Çorlu KYK Erkek Öğrenci Yurtlarında banyosu tuvaleti içinde olan 4 kişilik odalarda kalan öğrenciler aynı zamanda internet hizmetlerinden de faydalanabiliyor. 4 kişilik odalarda kalan öğrencilerin aynı zamanda çalışma olanakları da var. Sabah akşam yemekleri mevcut olan öğrenciler öğlen yemeklerini de Mühendislik Fakültesi’nde yiyebiliyor. 
İMDAT ŞAHİN