• Sorun Nihayet Çözüme Kavuşuyor
  • Sorun Nihayet Çözüme Kavuşuyor
  • Sorun Nihayet Çözüme Kavuşuyor
  • Sorun Nihayet Çözüme Kavuşuyor
Çorlu Güncel

Sorun Nihayet Çözüme Kavuşuyor

  • 13 Nisan 2021
  • 1574 Kez Okundu

Yüzlerce özel durumu olan öğrencinin eğitim öğretim gördüğü İbn-i Sina Özel Uygulama Okulu’nun önünde bulunan sokaktaki trafik sorunu nihayet çözüme kavuşuyor.


Çorlu’da Cemaliye Mahallesi Babadağ Sokak üzerinde bulan İbn-i Sina Özel Uygulama Okulu alt kısmında girilmez tabelasına rağmen giren sürücüleri artık kapan uygulaması durduracak. Tek yön uygulamasının başlayacağı sokakta öğrenci velileri de durumdan memnun. Çorlu Belediyesi Milli Eğitim müdürlüğü ve okul idaresiyle görüşerek harekete geçti. 10 gün içerisinde sokağın alt kısmına kapan uygulaması yapacak. 
TERS YÖNDEN GELEN ARAÇLAR SORUN OLUŞTURUYORDU
Okulun giriş çıkış saatlerinde servislerin sıralandığı sokağa ters yönden giren araç sürücüleri öğrencilere ve velilere zor anlar yaşatıyordu. Trafiği olumsuz etkileyen araçlarla ilgili veliler bir çözüm bulunmasını isterken nihayet velilerin isteği yerine getiriliyor. Sokağın girişine kapan uygulaması yapılacak. 3 özel okulun birleştirilmesiyle 2019 yılında eğitim öğretime başlayan binayla ilgili birçok sorun okul yönetimi tarafından giderilse de maalesef sokaktaki trafikle ilgili sorun bir türlü çözüme kavuşturulamamıştı. Okuldaki o sorunda nihayet çözüme kavuşuyor. 
TRAFİK SORUNU YILLARDIR DEVAM EDİYORDU 
Yüzlerce özel durumu olan öğrencinin eğitim öğretim gördüğü İbni Sina Özel Uygulama Okulu’nda sorun yıllardır devam ediyordu. Sokağın alt kısmından giren araçlar öğrencilere ve velilere zor anlar yaşatıyordu. Servislere binmeye çalışan özel durumu olan öğrenciler araçların gelmesiyle birlikte servise binmekte zorlanıyordu. Sokağın dar olmasıyla birlikte sıkışık bir ortamda servislere binip inmeye çalışan öğrenciler artık rahat rahat servislerine binebilecek 
10 GÜN İÇİNDE KAPAN UYGULAMASI GELİYOR 
Cemaliye Mahallesi Babadağ Sokak üzerinde bulan İbn-i Sina Özel Uygulama Okulu’nun alt kısmına Çorlu Belediyesi tarafından kapan uygulaması gelecek. Kapan uygulaması ile birlikte sokak tek yön olarak kullanılabilecek. Sadece Omurtak Caddesi üzerinden araçlar sokağa girebilecek. Onun dışındaki araçlar alt taraftan sokağa giremeyecek. Gazetemize açıklama yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tuçcan, “10 gün içerisinde sokağa kapan uygulaması koyacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idaresiyle görüşüldü, kapan uygulamasıyla birlikte sokak tek yöne çevrilecek” dedi. 
TABELALAR DURDURAMIYORDU 
Cemaliye Mahallesi Babadağ Sokağın alt kısmında iki taraflı bulunan girilmez tabelaları bazı kendini bilmez sürücüleri durduramıyordu. Kapan uygulamasıyla birlikte artık, sokağa girmek isteyen sürücüler giremeyecek. Engelli öğrenciler rahat rahat servislerine binip inebilecek. Konuyla ilgili öğrenci velileri de duydukları memnuniyeti anlattı: “alt taraftan giren araçlar büyük zorluk çıkarıyordu. Zaten sokak çok dar, birde çift yön olunca çocuklarımız servislere araçlara binemiyordu. Şimdi kapan uygulaması ters yöne girmek isteyenleri engelleyecektir” dedi. 
GAZETEMİZİN BÜYÜK GAYRETLERİ OLDU 
Avrupa Yakası Gazetesi olarak İbn-i Sina Özel Uygulama Okulu’nda yaşanan sorunları çok defa sayfalarımızda yer verdik. Yaşanan olumsuzlukları 15 Mart 2021 tarihli gazetemizde gündeme taşıdık. “Yıllardır Devam Eden Sorun, Çözüm Bekliyor” başlığıyla verdiğimiz haberden sonra okuldaki yaşanan sorun nihayet çözüme kavuşturuluyor. Öğrenci velileri gazetemizin duyarlılığından dolayı teşekkür etti.  
İMDAT ŞAHİN