• Çorlu'da Sağlık Çalışanları Aşı Olmaya Başladı
Çorlu Güncel

Çorlu'da Sağlık Çalışanları Aşı Olmaya Başladı

  • 14 Ocak 2021
  • 1267 Kez Okundu

Çin'den gelen Covid-19 aşısı CoronaVac'a acil kullanım onayının gelmesiyle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorlu’da da sağlık çalışanlarına yönelik aşılama çalışmasına başlandı.


Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan aşısını oldu. Gazetemize bilgi veren Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan, Çorlu Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik aşılama çalışmalarının başladığını belirtti. 
Çin’den getirtilen ve gerekli incelemelerden sonra aşı çalışmalarına başlayan Sağlık Bakanlığı’nda ilk aşıyı bakan Fahrettin Koca olmuştu. Vakit kaybetmeden aşılar bölgelere gönderilerek sağlık çalışanlarında aşılama çalışması başladı. Ülke genelinde bulunan 1 milyon 119 bin 886 sağlık çalışanı kitlesel olarak aşılanmaya başladı. İkinci sırada ise sayıları 380 bini bulan 65 yaş üstü kronik hastalar randevu sistemiyle aşı takvimine dahil edilecek. Aşılamada üçüncü sıra, risk altındaki gruplarda olacak. Dördüncü aşamada ise öncelikle 50-64 yaş aralığında bulunan kronik hastalar, ardından 50 yaş altındaki kronik hastalar ve 18-49 yaş aralığındaki vatandaşlar aşılamaya tabi tutulacak.
İMDAT ŞAHİN