• Pazar Yerleri Sıkı Denetleniyor
  • Pazar Yerleri Sıkı Denetleniyor
  • Pazar Yerleri Sıkı Denetleniyor
  • Pazar Yerleri Sıkı Denetleniyor
  • Pazar Yerleri Sıkı Denetleniyor
Çorlu Güncel

Pazar Yerleri Sıkı Denetleniyor

  • 26 Kasım 2020
  • 1207 Kez Okundu

Korona virüs vakalarının artmasıyla birlikte Pazar Yerleri’de sıkı denetlenmeye başladı, zabıta tarafından Pazar esnafının tek tek HES Kodu okutulurken, Pazar girişlerinde de sıkı önlemler alındı.


Son dönemde Türkiye’nin genelinde olduğu gibi şehrimizde de korona virüs vakaları artmaya başladı. Yeni alınan tedbirlerle birlikte Pazar yerleri de sıkı bir şekilde denetlenmeye başladı. Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri olan Perşembe Pazarı’nda zabıta ve polis ekipleri sıkı önlemler aldı. Sabahın ilk saatlerinde Pazar esnafı ve esnafın yanında çalışanların tek tek HES Kodları kontrol edildi. Gün içinde de girişlerde maskesiz kimse içeri alınmadı. Esnafında maske takması istendi. Ayrıca zabıta ekipleri her yarım saatte bir uyarı anonsları yaptı. 
HES KODU KONTROLÜ YAPILDI 
Sabahın erken saatlerinde Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde esnafın ve yanında çalışanların HES Kodları kontrol edildi. Korona virüs vakalarının artmasıyla birlikte tedbirlerde artırılmaya başlandı. Çoğu işyeri pandemi nedeniyle kapatılırken Pazar yerlerinde sigara içmek yasaklandı. Pazar yerlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle yetkililer Pazar yerlerinde daha sıkı tedbirler almaya başladı. Bu kapsamda esnafın ve çalışanların tek tek HES Kodları kontrol edildi. 
GİRİŞ ÇIKIŞLARDA SIKI DENETİM UYGULANDI 
Çorlu Beleyesi zabıta ekipleri ve denetim ekipleri Perşembe Pazarı’nın giriş çıkışlarında sıkı denetim uyguladı. Maskesiz kimse içeri alınmazken içerde de maske kuralları denetlendi. Maskesiz girmek isteyenler zabıta ekipleri tarafından engellerinken aynı zamanda girişlere el dezenfektanları da konuldu. Pazar alışverişini tamamlayan vatandaşlar dışarı çıkarken ellerini dezenfekte ederek dışarı çıktı. 
UYARI ANONSLARI YAPILDI 
Çorlu Belediyesi zabıta ekipleri tarafından her yarım saatte bir uyarı anonsları yapıldı. Maske takılması ve gereken tedbirlere uyulması noktasında zabıtalar anonslar yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Pazar esnafı da satış yaparken maske takma kuralına uydu. Pazarda denetimler gün boyunca devam ederken, zabıta ve polis ekipleri de görevlerinin başında beklediler. 
İMDAT ŞAHİN