• Çbsk Yeni Sezona Hazır
  • Çbsk Yeni Sezona Hazır
Çorlu Güncel

Çbsk Yeni Sezona Hazır

  • 22 Eylül 2020
  • 1769 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Başkanı Hasan Eligül gazetemize önemli açıklamalarda bulunurken yeni sezona hazır olduklarını ifade etti.

Çorlu’yu Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde başarıyla temsil eden ÇBSK, yeni sezon hazırlıklarına da bu hafta başlayacak. Sezon hazırlıklarını değerlendiren Hasan Eligül, amaçlarının basketbolda 1. Lige çıkmak olduğunu belirtti. ÇBSK olarak 12 spor branşına sahip olduklarını ve çoğu belediyeden önde olduklarını kaydeden Eligül ÇBSK olarak çalışmalara devam edeceklerini belirtti. 
ÇBSK OLARAK 12 SPOR BRANŞINDA HİZMET VERİYORUZ 
Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hasan Eligül ÇBSK ile ilgili gazetemize bilgi vererek: “Kulübümüz 2006 yılında kuruldu. 2006 yılından beri faaliyetlerimiz devam ediyor. 2010 yılında kulüp başkanı oldum, 2010 yılından beri ÇBSK’ya hizmet veriyoruz. Ben kulübü aldığım zaman sadece basketbol takımı vardı, şu anda yeni branşlar açarak yaklaşık olarak 12 tane branşımız oldu. En başta basketbol var, basketbolun alt kademeleri var, alt kademelerden takımımıza oyuncu sporcu yetiştirmeye çalışıyoruz. Voleybolun tüm branşları var, güreş takımızı var, bu sene kız futbol takımı kurduk. Ligler açılırsa kız futbol takımımızı lige sokacağız. Muay thai, kickbok, boccia var. Bunun gibi branşlarımız var” dedi.  
BASKETBOLDA 6 OYUNCUMUZ BAŞKA TAKIMLARA TRANSFER OLDU 
“ÇBSK olarak Çorlu’daki çocuklara dokunarak spor yaptırmaya çalışıyoruz” diyen Hasan Eligül; “Onları salonları çekmeye çalışıyoruz. Tesise ihtiyacımız var, ne kadar çok tesis yaparsak o kadar çok çocuğa dokunacağımıza inanıyoruz. Basketbol 2. Ligdeyiz. Geçen yıl iddialı bir takımımız vardı, 1. Lige de çıkabilirdik, olmadı. Pandemiden dolayı yarıda kaldı. Geçen yıl iyi maçlar oynadığımız için elimizdeki oyuncularda transfer oldu. Tabi arkadaşları ÇBSK’da tutmak isterdik, ama tutamıyorsun, bütçene göre hareket ediyorsun. Onlar gitti onların yerine yeni oyuncular aldık. Hocalarımız devam ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Tolga Tanmaz’ı, Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden Onat Eroğuz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden Arda Akbaş’ı aldık, Selçuk Belediyesi’nden Mustafa Ünlü’yü, Aykut Ulutugay’ı aldık Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden. Burada alan oyuncularımız var. 6 oyuncumuz başka takımlara gitti” dedi. 
ÇBSK OLARAK BİNE YAKIN ÖĞRENCİMİZ VAR, BUNLARIN 500’Ü LİSANSLI SPORCU 
Gazetemize ÇBSK’daki öğrencilerle ilgili bilgi de veren Eligül, “Burada yaklaşık bine yakın sporcumuz var, bunların yarısı lisanslı yarısı da eğitim için geliyor. Çorlu’daki çocuklara dokunuyoruz. ÇBSK bu yolda hizmetlerine devam ediyor. Çorlu Halkı’nın sadece bizim kulüplerimize değil diğer kulüplere de sahip çıkması gerekiyor. Sponsorluk çok önemli, ne kadar çok destek verilirse Çorlu’daki çocuklara o kadar fazla hizmet sunulur” dedi.  
HEDEFİMİZ BASKETBOLDA 1. LİGE ÇIKMAK 
“Salon sporları pandemi nedeniyle en son açıldı” diyen ÇBSK Başkanı Hasan Eligül, “Federasyondan aldığımız habere göre Kasım Ayı’nın 20’sinde basketbol 2. Lig başlayacak. Bu ayın sonunda 1. Lig başlayacak. Takımımız bu hafta idmanlara başlayacak. Amatör ligler olur mu olmaz mı bilemiyorum ama zor gibi gözüküyor. Hedefimiz 1. Lige çıkmak, hedefsiz takım olmaz. ÇBSK çoğu belediyeden önde. Diğer belediyeler tek branşla uğraşıyor. Bizde 12 tane branş var. Sporda önemli olan çocuklara dokunabilmektir. Birçok belediyeden öndeyiz” dedi.  
İMDAT ŞAHİN