• Tarihi Çorlu Evi'nin Ziyaretçisi Yok!
  • Tarihi Çorlu Evi'nin Ziyaretçisi Yok!
Çorlu Güncel

Tarihi Çorlu Evi'nin Ziyaretçisi Yok!

  • 22 Nisan 2024
  • 250 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Tarihi Çorlu Evi’nin ziyaretçisi olmaması tepki çekiyor.

Cemaliye Mahallesi, Hastane Çeşme Sokak'ta bulunan, Rum bir doktora ait ve 150 yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen Tarihi Çorlu Evi, 26 Şubat 2019 tarihinde Muhacir Evi Müzesi adıyla ziyarete açılmıştı. Daha sonra ismi Tarihi Çorlu Evi olarak değiştirilmişti. Tarihi Çorlu Evi’nin Çorlu Belediyesi kamu kurumları ve STK’lar iş birliği ile ziyaretçi sayısının artırılması gerektiğine vurgu yapan duyarlı sanatseverler Tarihi Çorlu Evi’nin tanıtılmasını istedi. 

KENT KONSEYİ NEDEN PROJE GELİŞTİRMİYOR?

Kent bilincini artırmak için hizmet veren Çorlu Kent Konseyi’nin tarihi Çorlu Evi’yle ilgili proje geliştirmesi gerektiğine vurgu yapan sanatseverler gazetemize konuştu: “Tarihi Çorlu Evi’nin maalesef ziyaretçisi yok. Açıldığı günden beri boş duruyor, burayla ilgili özellikle Çorlu Belediyesi, kamu kurumları, STK’lar Kent Konseyi proje geliştirmeli ve buranın canlandırılması için adım atmalıdır. Yoksa tarihi Çorlu Evi bu şekilde kalır” dedi. 

TANITIMA VE CANLANDIRILMAYA İHTİYACI VAR

Tarihi Çorlu Evi’nin tanıtıma ve canlandırılmaya ihtiyacı olduğunu belirten duyarlı sanatseverler adım atılmasını istedi. Konuşmasını sürdüren sanatseverler, “Tarihi Çorlu Evi’yle ilgili çeşitli projeler yapılabilir, STK’lar burada önemli projeler yürütebilir, Çorlu’ya gelen misafirler burada çeşitli etkinliklerle misafir edilebilir. Açıldıktan sonra kimse gelip gitmiyor, birşeyler yapılmazsa burasının canlanacağı da yok. Biran önce adım atılmalıdır” dedi. 

İMDAT ŞAHİN