• 15 Temmuz Programı Belli Oldu
  • 15 Temmuz Programı Belli Oldu
  • 15 Temmuz Programı Belli Oldu
Çorlu Güncel

15 Temmuz Programı Belli Oldu

  • 11 Temmuz 2020
  • 1647 Kez Okundu

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da yapılacak anma etkinliklerinin programı belli oldu. AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş programı gazetemize anlattı.


15 Temmuz 2016 tarihinde Fettullahçı Terör Örgütü tarafından darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. 15 Temmuz hükümet tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edildi. 4. yıl dönümünde de 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlenecek. 
TÜRK MİLLETİ OLARAK BİRLİĞİMİZİ BOZAMADILAR 
Gazetemize 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili konuşan Uylaş, “15 Temmuz 2016 tarihinde Fettullahçı wTerör Örgütü hükümetimize ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı hain darbe girişimde bulundu. Milletimiz hainlerin bu darbe kalkışmasının önüne dikilerek demokrasi örneği gösterdi. Türk Milleti olarak asla birliğimizi bütünlüğümüzü bozmalarına izin vermeyeceğiz. Türk Milleti olarak 15 Temmuz’un yıl dönümünde yine meydanlarda olacağız” dedi.  
TÜRK BAYRAKLARI ASILACAK, ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLECEK 
15 Temmuz’un 4. Yıl dönümünde düzenlenecek programları anlatan AK Parti Çorlu ilçe Başkanı Yavuz Uylaş, “15 Temmuz günü bir dizi program uygulanacak. 14 Temmuz akşamından itibaren 15 Temmuz günü tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Türk Bayrağı asılacak. 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 13:00 da ilçe kaymakamı, garnizon komutanı, belediye başkanı, STK temsilcileri, şehit yakınları, gazilerimiz ve halkımızla birlikte şehitlik ziyaret edilecek, müftülük görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okunacak” dedi.  
15 TEMMUZ RUHUNU YANSITAN RESİM VE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILACAKTIR
“15 Temmuz Çarşamba günü öğlen namazı öncesinde Süleymaniye Camii’nde şehitlerimiz için mevlidi şerif ve dualar okunacaktır” diyen AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, “15 Temmuz 2020 günü saat 12:00’dan itibaren Çorlu Halk Eğitim Merkezi giriş katındaki fuaye alanında 15 Temmuz ruhunu yansıtan resim ve fotoğraf sergisi açılacaktır. 15 Temmuz 2020 günü 17:00-19:00 saatleri arasında Atatürk Meydanı Vakıfbank önünde bulunan boş alanda 15 Temmuz ruhunu yansıtan resim ve fotoğraflar sergilenecektir. 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 20:00 den itibaren Atatürk Meydanı’na 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili halkımızın duygu ve düşüncelerini paylaşabilmeleri için Çorlu Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Anı defteri konulacak” dedi. 
ATATÜRK MEYDANI’NDA PROGRAM DÜZENLENECEK
“15 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 20.00 den itibaren Atatürk Meydanı’ndan 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı gerçekleşecek” ifadelerini kullanan Yavuz Uylaş, “Programın akışı şu şekilde olacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kuran tilaveti, Askeri Bando tarafından çalınacak marşlar, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları, Gaziler Dernek Bakanını, Belediye Başkanı, Milletvekili konuşması, İlçe kaymakamının konuşması yapılacak. 15 Temmuz 2020 Çarşamba gününün gecesinde saat 00:13 de ilçelerdeki tüm camilerde sela okunacak ardından dua yapılacak” dedi. 
SABAHA KADAR DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULACAK 
Programla ilgili bilgi vermeyi sürdüren AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, “Daha sonra Atatürk Meydanı’ndaki demokrasi nöbeti tutulacak. Demokrasi nöbetine şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, STK, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile pandemi tedbirleri nedeniyle 50 kişilik gruplar halinde dönüşümlü olarak 16 Temmuz 2020 sabah namazından önce okunacak sela ile bitirilecektir. Dev ekranda program boyunca 15 Temmuz ile ilgili görseller sunulacaktır. Demokrasi nöbetine katılanlara yönelik ikramda bulunmak isteyen kişi ve kurumlar su ayran kek vb ikramlarını program boyunca sunabilecekler” ifadelerine yer verdi. 
İMDAT ŞAHİN