• Bir Süre Daha Evlerinde Kalacaklar
  • Bir Süre Daha Evlerinde Kalacaklar
Çorlu Güncel

Bir Süre Daha Evlerinde Kalacaklar

  • 30 Mayıs 2020
  • 1285 Kez Okundu

65 yaş ve üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması bir süre daha devam edecek. Yalnızca işletme sahibi olanlar belli kurallar çerçevesinde dışarı çıkabilecekler.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamada: “65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek. İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında olabilecek” dedi. 
İŞLETME SAHİBİ OLANLAR ÇIKABİLECEK 
65 Yaş üstü vatandaşlarda işletme sahibi olan vatandaşlar dışarı çıkıp işlerinin başına gidebilecekler. Dışarı çıkan işletme sahibi 65 yaş ve üzeri vatandaşlar maske mesafe ve temizlik şartlarına riayet edecekler. Onun dışında 65 yaş üstü vatandaşlar bir süre daha evlerinde kalacaklar. 
PAZAR GÜNLERİ SAAT 14:00 İLE 20:00 ARASI DIŞARI ÇIKACAKLAR
65 yaş ve üzeri vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken, Pazar günleri saat 14:00 ile 20:00 arasında sokağa çıkabilecekler. Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş üstü vatandaşlar bir süre daha evlerinde kalmaya devam edecekler. Normalleşme kapsamında yasaklar bazı durumlar için kaldırılırken 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor. 
İMDAT ŞAHİN