• Kök Hücre Ve Kan Bağışı Büyük İlgi Gördü
  • Kök Hücre Ve Kan Bağışı Büyük İlgi Gördü
  • Kök Hücre Ve Kan Bağışı Büyük İlgi Gördü
Çorlu Güncel

Kök Hücre Ve Kan Bağışı Büyük İlgi Gördü

  • 02 Aralık 2019
  • 961 Kez Okundu

Kök hücre ve kan bağışının önemine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacı ile Çorlu Ortaokulu ve Türk Kızılay işbirliği ile kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi.


Çorlu Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Hülya Söyleyici’nin Canım Ol e twinning projesi kapsamında düzenlediği bağış kampanyasında 85 ünite kan ve 50 kök hücre bağışı yapıldı. Öğrencilerin aktif olarak katıldığı projeye öğretmenler ve velilerde destek verdi. Böylece bu sayı ile 305 kişiye umut olmanın mutluluğu ve gururu yaşandı.
KAN VERMEK İNSANLIK GÖREVİDİR 
Saat 11.00 da başlayarak 20.00 a kadar devam eden proje büyük ilgi gördü. E twinning projesi kapsamında açıklama yapan proje sorumlusu Fen Bilimleri öğretmeni Hülya Söyleyici,"Canım ol, kan ve kök hücre bağışı konusunda kurulan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bir e twinning projesidir. Proje Azerbaycan ve Türkiye'de birçok ilde uygulanıyor. Bizde okulumuzda kan bağısı ve kök hücre bağış kampanyası düzenleyerek herkesi davet ettik. Etkinliğimiz yoğun ilgi gördü. Çok mutluyuz. Kan vermek insanlık görevidir. Bu projede yer almaktan gurur duyuyorum. Projede desteği olan öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve canla başla çalışan Çorlu Kızılay ekibine çok teşekkür ederim" dedi. 
İMDAT ŞAHİN