• Cumhuriyet Halk Partisi 96 Yaşında
  • Cumhuriyet Halk Partisi 96 Yaşında
  • Cumhuriyet Halk Partisi 96 Yaşında
  • Cumhuriyet Halk Partisi 96 Yaşında
Çorlu Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi 96 Yaşında

  • 09 Eylül 2019
  • 1012 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 96’ıncı yılı Çorlu’da düzenlenen törenle kutlandı.


Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 96’ıncı yılı dolayısıyla düzenlenen programa Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. 
DÜNYANIN EN KÖKLÜ PARTİLERİ ARASINDAYIZ
Atatürk Meydanı’ndan düzenlenen programda ilk konuşmayı Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş yaptı. Ertaş, “Partimizin kuruluşunun 96’ıncı yılı dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurundayız. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduktan kısa bir süre sonra Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet Halk Partisi demek Cumhuriyet demektir. Cumhuriyet Halk Partisi demek, Cumhuriyete demektir, bağımsızlık, çağdaş demokratik bir Türkiye demektir. Cumhuriyet Halk Partisi demek hesap verebilen hesap verilebilen bir yönetim demektir. Çağdaş demokrasilere bakıldığı zaman Cumhuriyet Halk Partisi dünyanın en köklü partileri arasında yer almaktadır. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden beri hem ülkemizin hemde dünyanın ortak değerlerine bağlı kalarak siyasi iktidar mücadelesini sürdürmektedir. Türkiye de parti içi demokrasinin de partinin disiplininin de bir arada sürdürülebildiği, birbiriyle çelişmeden yürütülebildiği tek partidir. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birleştirici gücüdür” dedi.  
51 GÜN SONRA CUMHURİYET KURULDU 
Özgür Ertaş’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de bir konuşma yaptı. Yüceer, “Ne mutlu bize ulu çınarın gölgesindeyiz bugün, ne mutlu ki bize ki böyle büyük bir geleneğin böyle onurlu bir geçmişin mirasçısıyız. Ne mutlu bize ki partimizin kurucu genel başkanı da olan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. Atamamızın izinde sizlerle birlikte yürümekten dolayı çok mutluyum. Partimizin kuruluşundan 51 gün sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Bu sadece ülkemizde bir değişikliğe neden olmadı, tüm dünyada mazlum ülkelere umut oldu. Köhnemiş bir imparatorluktan bir ulus yaratıldı. İşte bunun adı devrimdir. Karanlığa karşı aydınlık yakıldı. Nerde bir karanlık varsa nerde bir zulüm varsa ona karşı durmak bizim boynumuzun borcudur. Bizim taleplerimizde Atamızın dediği gibi Hürriyet ve İstiklaldir” ifadelerini kullandı. 
ATATÜRK’ÜN EN BÜYÜK ESERLERİNDEN BİR TANESİ CHP’DİR
Atatürk’ün sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun şöyle konuştu: “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü vardı, “Benim iki büyük eserim var, birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” diye. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 96. Yılı. Yani neredeyse 100 yıla geldik. Cumhuriyet Halk Partisi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini anlayanların bir araya geldiği bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi eşit halklara sahip onurlu insanların yaşadığı Türkiye Cumhuriyeti’nin garantisidir” dedi. 
100’ÜNCÜ YILIMIZDA İKTİDAR OLACAĞIZ  
En son konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 100’üncü yılında partinin tek başına iktidara geleceğini belirtti. Albayrak, “Bu partinin bir neferi olarak kuruluşumuzun 96’ıncı yılını kutluyorum. İnanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 100’üncü yılında tek başına iktidar olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin idealleri bundan 96 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından konmuştur. Cumhuriyetçilik, devletçilik, devrimcilik, halkçılık, laiklik, milliyetçilik. Bu idealler bize yol gösterdiği sürece devlet düşmanları hain düşmanlar, bu idealleri olan bir yere giremezler” dedi 
Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş yıl dönümü için hazırladığı törenin ardından vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirdi. 
İMDAT ŞAHİN