• Çorlu'da Yemen Konulu Konferans Düzenlendi
  • Çorlu'da Yemen Konulu Konferans Düzenlendi
  • Çorlu'da Yemen Konulu Konferans Düzenlendi
Çorlu Güncel

Çorlu'da Yemen Konulu Konferans Düzenlendi

  • 05 Ocak 2019
  • 1027 Kez Okundu

Çorlu Kaymakamlığı ve STK’lar öncülüğünde başlatılan “Yemen’ de yaşayan Çocuklar Ölmesin” sloganıyla düzenlenen yardım kampanyasının ikincisi Yemen konulu konferans oldu.

Geçtiğimiz günlerde Çorlu Belediye Düğün Salonunda düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen STK’lar Memduh Şevket Esendal Sahnesinde konferansta buluştu. Konferansa Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve STK temsilcileri katıldı. Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 

Yemen Konferansına konuşmacı olarak Özlem Bengihan, Yemenli Sara Sami Dzhafar,  Osama Alalıe ve AK Parti Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hakan Sunal katıldı. Konferans öncesinde öğrenciler Yemen türküsünü seslendirdiler. Yaklaşık bir buçuk saat süren konferansta konuşmacılar Yemen’de yaşanan sıkıntıları ve iç savaşı anlattı.

 

Konuşmacılardan Özlem Bengihan Yemen’in tarihi önemini anlattı. Osmanlı Devleti’nin Yemen’de birçok tarihi miras bıraktığını anlattı. Yemenli öğrenci Osama Alalıe ise Yemen’in savaştan önceki güzelliklerini resimlerle ve slaytla anlattı. Osama Alalıe, “Yemen savaştan önce çok güzel bir ülkeydi, savaş ülkemizde yıkıma neden oldu. Savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz” dedi. Yemenli eczacı olan Sara Sami Dzhafar ise çocuğu ve annesiyle konferansa katıldı. Dzhafar, “Yemen’de 27 milyon insan yaşıyor, 20 milyondan fazla insan açlıkla karşı karşıya, savaş ülkemizde yıkıma neden oldu. Savaşın bitmesini istiyoruz” dedi.

 

Konferansın düzenlenmesinde etkili olan Dr. Hakan Sunal ise Somali’de yaşadığı olayları anlattı. Sunal, “Görevli olarak gittiğim Somali’deki insanların açlığını, yoksulluğunu gördüm. Bugün Yemen’de de aynı sıkıntılar yaşanıyor. Savaş dünyadaki yaşayan insanlara sıkıntılar ve acılar yaşatıyor. Savaşı istemiyoruz” dedi.

 

İmdat Şahin