• Halkın Eğitimi İçin Mahalle Aralarında Kurs
  • Halkın Eğitimi İçin Mahalle Aralarında Kurs
Çorlu Güncel

Halkın Eğitimi İçin Mahalle Aralarında Kurs

  • 06 Kasım 2018
  • 1105 Kez Okundu

Çorlu İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Hürriyet Mahallesi Muhtarlığı işbirliği ile çeşitli kurslar açıldı. Halk eğitim Merkezi’nin Havuzlar’daki binasına oldukça uzak olan Hürriyet Mahallesi’ndeki vatandaşların da yararlanabilmesi için Hürriyet Mahallesi’nde çeşitli kurslar açıldı. Kurslar için sitelerin alt kısımlarındaki boş dükkânlar ve daireler kullanılıyor.

EN ÇOK İLGİ PİLATES’E

Hürriyet Mahallesi’nde kâğıt rölyef, kurdele nakışı, tel kırma kursları başlarken, ilkyardım, dikiş ve pilates kurslarının açılması için hazırlıklar sürüyor. Kurslarla ilgili gazetemize bilgi veren Hürriyet Mahallesi Muhtarı Neşe Benek, özellikle mahallenin sosyokültürel yapısı nedeniyle pilatesin çok talep edilen bir kurs olduğunu belirterek, kadınların spor amacıyla bu kursa katılmak istediklerini söyledi. Benek, kursun Pinhas Ortaokulu’nun spor salonunda yapılmasının planlandığını söyledi.

Halk Eğitimi Merkezi’nin kurslarının mahallede açılmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirten Hürriyet Mahallesi Muhtarı Neşe Benek, “Mevcut halk eğitim merkezi mahallemize göre şehrin öbür ucunda kalıyor. Belediye otobüsleriyle bir buçuk saatte gidip bir buçuk saatte dönülüyor. Yani toplam üç saat yolda geçiyor. Özel araçla bile minimum 20 dakika sürüyor. Fakat mahallemizde bina altlarında açılan kurslarla yolda geçen 3 saat kursta geçiyor. Kısa bir yürüyüşle de mahalle sakini kursiyerler evlerine gidip gelebiliyor. Özellikle ev hanımlarımız sabahları çocuklarını okula bıraktıktan sonra kursa geliyor. Kurs bitiminde de gidip çocuklarını okuldan alıyor” dedi.

EMLAKLAR BÖLGESİNE KALICI KURS MERKEZİ AÇILMAYACAK

Kurslarla ilgili gazetemize bilgi veren Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülen, Hüriyet Mahallesi veya Esentepe Mahallesi gibi uzak noktalara kalıcı kurs merkezi açılmasının kurumun bütçesi dahilinde mümkün olmadığını belirterek, “Yeterli bütçemiz olsa zaten şehir merkezindeki eski Halk Eğitim Merkezimizi tadilattan geçirip kurs merkezi olarak kullanmaya devam edebilirdik. Fakat bu mümkün görünmüyor. Şu ana sitelerin alt kısımlarındaki boş dükkan veya dairelerde talep geldikçe kurslarımızı açıyoruz. Yer ve öğrenci ayarlandıktan sonra biz Halk Eğitim Merkezi olarak kursu resmi olarak açıp öğretmen gönderiyoruz” dedi. Gülen, İmam Hatip Ortaokulu’nda vatandaşlara yönelik Kuran-ı Kerim ve Arapça kursu, Devlet Hastanesi personeli için hastane içinde İşaret Dili Kursu açıldığını,  5. Kolorduda ve AMATEM’de de çeşitli kurslar açıldığını kaydetti.

YABANCI GELİN VE DAMATLARA TÜRKÇE KURSU

Gülen, Çorlu’daki Suriyeliler için de Özel İdare İlkokulu’nda Türkçe ve okuma yazma kursları açıldığını belirterek, Halk Eğitim Merkezi’nde de özellikle Türk vatandaşlarıyla evlenip Türkiye’ye yerleşen yabancılar için Türkçe kursları açıldığını söyledi. Yabancılara yönelik Türkçe kurslarının Suriye ve Arap Alfabesi kullanalar için ve Avrupa ülkelerinden gelenler için olmak üzere iki şubede açıldığını belirten Gülen, okuma-yazma bilmeyenler için de kursların devam ettiğini söyledi.

SEYFİ GENÇ