• Başkan Sarıkurt'tan Millet Bahçesi Çağrısı
Çorlu Güncel

Başkan Sarıkurt'tan Millet Bahçesi Çağrısı

  • 10 Ekim 2018
  • 1660 Kez Okundu

Gazetemizin 8 Ekim günü manşetine taşıdığı AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş’ın Atatürk Parkı ve Park Kafe ile ilgili iddialarına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’tan cevap geldi. Sarıkurt, Uylaş’ı Çorlu’ya daha fazla yeşil alan kazandırmak için birlikte çalışmaya davet etti.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt “Yavuz Başkanımızı seviyoruz. Doğal olarak değerlendirmeler yapıyor” diyerek başladığı açıklamasında “Biz Atatürk Parkımızı ve Park Kafe’yi önceki halinden daha iyi bir duruma getirdiğimize inanıyorum. Daha iyi bir düzenleme oldu. Nitekim orada vatandaşlarımızın kanaatlerinin nasıl olduğuyla ilgili değerlendirmelerini aldık. Büyük çoğunlukla geri dönüşler de olumlu olduğunu gördük” dedi.

“ÇİRKİN GÖRÜNTÜ KALMASIN DİYE YEŞİLLENDİRDİK”

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Uylaş’ın Atatürk Parkı içerisindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na ait arazinin parka katıldığına dair iddiası ile ilgili de konuşan Sarıkurt, “Yavuz Başkanın da ifade ettiği, orada Milli Eğitim’e ait 200 metrekarelik bir yer daha vardı. Biz orayı güzelleştirirken orası da atıl vaziyette, çirkin bir görüntü içinde kalmasın diye yeşillendirdik sadece. O alan çime dönüştü. Tabii her yaptığımız işte beğenenler var, beğenmeyenler var. İşimizle ilgili değerlendirme yapılıyor olması doğal.” şeklinde konuştu.

MİLLET BAHÇESİ- ŞEHİR PARKI ÇAĞRISI

Çorlu’ya çok daha büyük bir park kazandırmak istediklerini açıklayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Tabii bizim hayalimiz daha büyük bir park yapmak orada. Yavuz Başkanımız da eşlik ederse adı park olur, Millet Bahçesi olur. Bugün Türkiye’de 18 ilde 33 büyük park yapıldığını Çevre ve Şehircilik Bakanımız açıkladı. Beklentimiz daha iyisini hep beraber yapalım. Eğer bu yeterli değil diyorlarsa” diyerek Uylaş’a “Park Olsun” kampanyası için destek çağrısında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Devlet Hastanesi bahçesinde yürütülen düzenlemeleri hakkındaki soru üzerine de Sarıkurt, “Hastane bahçesi arazisi boş bir araziydi. Bina yıkıldıktan sonra üzerine molozlar kalmıştı. Büyükşehir Belediyemiz de azıcık daha derli toplu hale getirdi.  O alanın mülkiyeti Sağlık Bakanlığı’nda. Tabii bugün itibariyle bir park kafe veya kitap kafe gibi bir şey yapmak mümkün değil. O atıl, ışıksız ve karanlık noktayı da azıcık daha derleyip toplamaya çalıştıklarını görünüyorum. İnşallah kısa zamanda tamamlarlar” dedi.

SEYFİ GENÇ