• Bir Ayda Tavuğa Yüzde Elli Zam Geldi
  • Bir Ayda Tavuğa Yüzde Elli Zam Geldi
Çorlu Güncel

Bir Ayda Tavuğa Yüzde Elli Zam Geldi

  • 25 Eylül 2018
  • 1084 Kez Okundu

Bir ay önce tavuğun kilosu 8,50 lira iken bu ay tavuğun kilosu 13 liraya yükseldi. Son bir ayda tavuğa yüzde 50 zam yapılmış oldu.

36 yıldır kasaplık mesleğiyle ilgilenen Mehmet Akan son bir ayda 1 liralık artışlarla 4,50 lira tavuğa zam geldiğini açıkladı. Dolar ve Euro’da yaşanan artışların tavuk sektörünü de etkilediğini belirten Akan, artışların devam etme olasılığının olduğunu ifade etti.

“BİR AYDA 4,50 LİRA ZAM GELDİ”

Tavuğun kilosunun geçen ay 8,50 lira olduğunu ifade eden Mehmet Akan, bir ayda 4,50 lira zam yapıldığını söyledi. Akan, “Dolar ve Euro da yaşanan artışlar tavuk sektörünü de vurdu. Çünkü tavuk yetiştiriciliğinde kullanılan yemler, ilaçlar yurtdışından Dolar ile geliyor. Bu sebepten dolayı Dolar da yaşanan artışlar tavuk sektörünü etkiledi. Önümüzdeki günlerde de artışların devam etme olasılığı var, umut ediyoruz ki artışlar olmaz, çünkü artışlar oldukça işlerimizde düşüşler oluyor” dedi.

TAVUK ÜRÜNLERİNİN HEPSİ ZAMLANDI

Tavuk ürünlerinin hepsinin zamlandığını belirten Mehmet Akan, tavuk ürünlerine de kilosuna 4 lira ile 4, 50 lira arası zam yapıldığını söyledi. Akan, “Tavuğun kilosu zamlanınca ister istemez tavuk ürünleri olan, but, kanat gibi tavuk ürünlerine de tavuğa yapılan zam oranında zam geldi. Bundan sonra tavuk ve tavuk ürünlerini vatandaşlar biraz daha zamlı almış olacaklar. Umut ederiz artışlar dursun ama fiyat artışlarının devam etme olasılığı da var” dedi.

İmdat Şahin