• “Ülkemizin Refahı Her Şeyden Önemli”
  • “Ülkemizin Refahı Her Şeyden Önemli”
  • “Ülkemizin Refahı Her Şeyden Önemli”
  • “Ülkemizin Refahı Her Şeyden Önemli”
Çorlu Güncel

“Ülkemizin Refahı Her Şeyden Önemli”

  • 24 Eylül 2018
  • 1801 Kez Okundu

Zeki Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Uzun, gazetemize inşaat sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uzun, İnşaat sektöründeki sıkıntıların geçici olmasını temenni ederek ‘Ülkemizin Refahı her şeyden önemli’ dedi.

İKİ PROJEMİZ DEVAM EDİYOR

Zeki Yapı olarak iki büyük projenin devam ettiğini belirten Zeki Uzun bir projenin yılbaşında teslim edileceğini ifade etti. Uzun, “Bizim şu anda iki tane devam eden projemiz var. Birisi Bülent Ecevit Bulvarı’nda devam eden 218 dairelik Çorlu Referans projemiz. İkincisi emlak konutları bölgesinde yapımı devam eden 200 konutluk 34 ticari dükkânı olan Four Seanssons Cadde projemiz. Her iki projemizde tüm hızı ile devam ediyor. Çorlu Referans projemizde elimizde çok az daire kaldı. Yılbaşında burayı teslim etmiş olacağız. Elimizde tek bir projemiz kalmış olacak. Yeni düşündüğümüz projeleri biraz askıya alacağız, önümüzü gördüğümüz zaman da bu projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

 

“CİVARDAKİ TÜM MÜTEAHHİTLER ÇORLUYA GELDİ”

Çorlu’nun belli bir potansiyelinin olduğunu, çok fazla müteahhittin Çorlu’ya geldiğini söyleyen Zeki Uzun, konuşmasını sürdürdü. Uzun, “ Bölgemiz gelişen bir bölge sürekli göç alan bir bölge bunu gören civardaki müteahhitlerin hepsi Çorlu’ya doldu buranın da belli bir potansiyeli var. Burada bu güne kadar yapılan inşaatlar zaten potansiyelden çok fazla ileri gidiyordu. Fazla bina vardı ama göç var, sanayi var, çalışanlar var, çalışanların yatırımı ve yeni evlenecek gençlerin ev alımından dolayı bölge kendi kendini idame ettiriyordu. Ama tatbiki son dönemdeki faizlerin artması konut kredilerin artmış alması, ticari kredilerin artmış olması burada müteahhitlik yapan tüm meslektaşları zor durumda bıraktı. başta en büyük yanlış şuydu, Çorlu’da satışın çok hızlı olması müteahhit olmayan ve çok az bir sermayesi olan insan, satarım yaparım, yaparım satarım mantığıyla değil de satırım yaparım mantığıyla yola çıktı fakat kredilerin yükselme ve bankaların müteahhitlere kredi vermemesi dolayı bu arkadaşlar sakıntıya düştü” dedi.

“İNSANLAR SİTE TARZI EVLERİ TERCİH EDİYOR”

Zeki Uzun, “Birde şöyle bir sorun var, burada konut fazlası var ama konut almak isteyenler de normal dairelerden çıkıp site tarzı konutlara geçmeye başladı. Yani evini değiştirecek insan daha iyisine daha iyisine güzelini bulmak adına evini değiştirdi. Daha güvenlikli daha konforlu daha huzurlu bir yaşam sadece ev olarak değil yaşam alanı olarak millete düşünmeye başladı ve bizlerde tabi bu insanların düşüncelerine beklentilerine göre site yaptık. Bizim satışımız diğer bloklara göre biraz daha hızlı oluştu ve zamanında yapmış olduğumuz satışlarında bizim yürümemize sebep oldu bu durumdan dolayı bizler inşaatlarımızı devam ettirebiliyoruz” dedi.

“ÜLKEMİZİN REFAHI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

“Bankaların her ne kadar kredilerde sıkıntı çıkarması kredileri yükseltmesinden dolayı biz bundan çok az etkilendik ve konutlarımızı da satmaya devam ediyoruz” diyen Zeki Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Uzun, “Bu dönemde müteahhit olan veya olmayan takımın ortaya çıktığı dönem, yani sınav dönemi biz hale 178 tane çalışanımız var ve çalışmalarımız hala devam ediyor. Satışlarımız da oluyor, eskisi gibi çok hızlı bir satış olmuyor ama çarkımızı döndürecek kadar satışlarımız oluyor. İnşallah bu dönemde geçici bir dönemdir ve bu dönemde geçer gider. Ülkemizin refahı, ülkemizin rahatlaması bizlerin rahatlamasından ve refahından daha önemli. ülke rahatlasın ki bütün vatandaşlarımız rahat olsun. Sıkıntılı dönemlerde bizim rahat olması bir şey ifade etmez. Öncelikle ülkenin feraha çıkması, ülkenin sıkıntılardan çıkması bizim için önemli” dedi.

İmdat Şahin