• İyi Parti'den Çelenk Tepkisi
Çorlu Güncel

İyi Parti'den Çelenk Tepkisi

  • 21 Mayıs 2018
  • 927 Kez Okundu

İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker, Atatürk Anıtı’na siyasi partilerin resmi törenden sonra çelenk konulmasına tepki gösterdi. İlker, Kaymakamlık tarafından gönderilen resmi tebliğde siyasi partilerin Anıta çelenk koymayacağının belirtildiğini ifade ederek, İYİ Parti’nin de resmi kurumlara saygı çerçevesinde anıta çelenk sunmadığını söyledi. CHP ve AK Parti’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasına tepki gösteren İlker, “Eşit şartlarda yarıştığımızı düşünüyorum” diyerek bu partileri iğneledi.

“EŞİT ŞARTLARDA SİYASET YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker , yaptığı açıklamada, “Kaymakamlık’tan gelen resmi tebliğde sadece resmi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından çelenk sunulacağı, siyasi partilerin çelenk koymayacağı belirtilmişti. Biz bu nedenle İYİ Parti olarak kendi çelengimizi getirmedik. Eşit şartlarda siyaset yapmaya çalışıyoruz ama hak verilmez alınır. CHP ve AK Parti kendi çelenklerini buraya getirmişlerse bu bağlamda onların bu davranışlarına saygı duyuyoruz” dedi.

MİNNET BORÇLUYUZ

Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker 19 Mayıs’la ilgili yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet borçları olduğunu belirterek, “Biz vatan ve minnet borçluyuz. Bu vatan  borcu, boynumuzun borcu. Bize düşen görev Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve inkılaplarına sahip çıkmak. Muassır medeniyete giden yolu döşeyenler de genç ve cesurlarımız olacak. Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.

SEYFİ GENÇ