• Çiftçilere Büyük Kolaylıklar Sağlanacak
Çorlu Güncel

Çiftçilere Büyük Kolaylıklar Sağlanacak

  • 12 Mayıs 2018
  • 1196 Kez Okundu

Yaklaşan harman zamanıyla ilgili konuşan Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz, “çiftçilerin bu sene ürünlerini lisanslı depoculuğa ve Toprak Mahsulleri Odalarına rahatlıkla verebileceklerini” söyledi.

NAKLİYE ÜCRETLERİNDE ÇİFTÇİ SIKINTI YAŞAMAYCAK

Tekirdağ da bulunan lisanslı depoculuğa ürünlerini götüren çiftçilerimize lisanslı depoculuk tarafından nakliye ücretleri ödenecek diyen Ali Topuz, “Yaklaşan Harman Öncesinde Toprak Mahsulleri Müdürlüğümüz Çorlu Ziraat Odamızı ziyarete geldi. Odamıza bağlı çiftçilerimizin bu sene sıkıntıları şuydu buğday alınacak mı alınmayacak mı diye Tekirdağ’da bölgemize şu anda kurulan lisanslı depoculuk var. Oraya malımızı götürsek nasıl bir fiyatlama olur çiftçilerimiz bunu merak ediyordu. Ofisler bu sene buğday alacak mı almayacak mı, tabi biz ofis müdürümüzden aldığımız bilgiler doğrultusunda lisanslı depoculuğa ürün götüren çiftçilerimiz kilo başına 25 krş nakliye ücreti alacak. 30 tonluk bir kamyonla Tekirdağ’da lisanslı depoya ürün götüren çiftçimize nakliye ücretini lisanslı depoculuk tarafından ödenecek, 750 liraya takabül ediyor” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZ BAZI ÖDEMELERDEN DE KURTULUYOR

Çiftçilerin ödedikleri birçok para bu sene alınmayacak diyen Ali Topuz, “Geçen sene her kamyon başı analiz parası alınmıştı bu sene bu da alınmayacak. BAĞKUR kesintisi stopaj kesintisi olmayacak, çiftçilerimiz lisanslı depoculuğa malını götürdüğü zaman belirli başlı desteklemelerden yararlanacak. Bunlarda çiftçimiz için büyük bir destek, yani çiftçiler en çok lisanslı depoculuğa ürün götürmek için nakliye sıkıntısı vardı. Nakliye sıkıntısı da bu şekilde aşılmış oldu. Tabi lisanslı depoculuğa ihtiyacı olan çiftçimiz ürünü verip üç gün içerisinde parasını alıyordu. İhtiyacı olmayan çiftçi de lisanslı depoya emanete bırakıp altı ay depo kirası ödemeden ordan aldığı ürün makbuzu karşılığında Ziraat Bankasından 9 aylık sıfır faizli kredi kullanabiliyorlar. Bu lisanslı depoculuğa teşvik anlamında” dedi.

OFİSLER BU SENE BUĞDAYIMIZI ALACAK

Ofisler çiftçilerimizin ürünlerinin tamamına yakınını alacağını belirten Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz, “Ofisler bu sene ürün alımı yapacaklar çiftçilerimiz gönül rahatlığında olsunlar, ofisler buğdayımızın tamamını alacak. Lisanslı depoculukta buğday alımı yapacak Çorlu’daki Toprak Mahsulleri Ofisi’de buğdayımızı alacak. Tabi aracıya da giden buğday olur, fabrikalara da giden buğday olur ama ofisler devlet elinde olduğu için devlet alım garantisi veriyor bize buda bizim için sevindirici bir durum” dedi.

İmdat Şahin