• Belediye'de Kitap Sessizliği
  • Belediye'de Kitap Sessizliği
  • Belediye'de Kitap Sessizliği
  • Belediye'de Kitap Sessizliği
Çorlu Güncel

Belediye'de Kitap Sessizliği

  • 07 Mart 2018
  • 1513 Kez Okundu

“Kitap Her Yerde” Kampanyasıyla kitap okumanın yeri ve zamanı olmadığına dikkat çeken Melahat Kozar İlkokulu öğrencileri bu hafta da Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı ziyaret ederek birlikte kitap okudu. Okuma sırasında belediyede çıt çıkmadı.

Melahat Kozar Orta Okulu Müdiresi Münevver Şahin, sınıf öğretmenleri Ruhşen Akın Karşit, Berna Özgür ve Yasemin Akkoyun öğrencileriyle ile birlikte Çorlu Belediyesi’ne gelerek başkan Ünal Baysan’ı makamında ziyaret etti. Münevver Şahin, Baysan’a İlber Ortaylı’nın son kitabı Gazi Mustafa Kemal Atatürk kitabını hediye etti. 
Okuryazarlık Sadece Tabela Okumakla Olmuyor
Okuma yazma olayının Türkiye’de yanlış anlaşıldığını belirten Baysan, “Bizde birisi tabelaları okumaya başladı mı okuryazar kabul ediliyor. Oysa gerçek okuryazarlık bu değil. Okuryazarlık oranı aslında günlük gazetelerin tirajına, çıkan gazete sayısına, dergilere, kitapların tirajlarına bağlıdır. Bizde kitap nerdeyse bir süs unsuru haline gelirken Avrupa’dan Asya’ya herkes kitap okuyor. Dünyada kişi başına en çok kitap okunan yer Rusya’nın Petersburg şehri. Ziyaret ettiğimde ben de gördüm herkes kitap okuyordu, metroda bile bir eliyle tutunurken diğer elinde kitap okumaya çalışıyor. Bizim de çocuklarımıza, gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor” dedi.
Kitap Okuyana Çaylar Belediyeden
Baysan, öğretmen ve öğrencilere havaların ısındığı dönemde Cumhuriyet Parkı’nda 200-300 öğrenciyle birlikte 2 saat boyunca kitap okumak istediğini söyleyerek organizasyon yapılmasını istedi. Baysan, “Şimdi Atatürk Parkı’nı yapıyoruz. Orada Kitap Kafe benzeri bir yer olacak. Orada kitap okumayı özendirmek için haftanın belli günü sadece kitap okuyanlar girecek. Çayları da belediye olarak ücretsiz vereceğiz” dedi.  Öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra birlikte kitap okuyan öğrencilere meyve suyu ikram eden Baysan, ayrıca birer kalem hediye etti. Çocuklara dişlerini düzenli olarak fırçalamalarını ve derslerine çok çalışıp belediye başkanı veya kaymakam olmalarını öğütledi. 
SEYFİ GENÇ