• Yalancı Bahar, Çiçek Açtırdı
Çorlu Güncel

Yalancı Bahar, Çiçek Açtırdı

  • 10 Şubat 2018
  • 1066 Kez Okundu

Bahardan kalma havaları yaşayan Çorlu’da ağaçlar çiçek açtı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden havalarda termometreler 18 dereceye kadar çıktı.

Kış mevsimini yaşayan Türkiye’de Çorlu bahardan kalma havaları yaşamaya devam ediyor. Kış mevsimini henüz tam anlamıyla yaşamayan Çorlu’da bu durum ağaçlara da yansıdı. Ağaçlar çiçek açarken vatandaşlar bu durumun hiç de normal olmadığını söyledi.

Ağaçların çiçek açmasının normal bir durum olmadığını söyleyen vatandaşlar: “Son bir aydır neredeyse hava sıcaklığı mevsim normallerinin 10 derece üzerinde seyrediyor. Tabii doğal olarak ağaçlarda buna aldanıyor. Şu anda maalesef yalancı baharı yaşıyoruz. Kış ayı ortasında hava sıcaklığının bu kadar yüksek olması birçok sıkıntıyı da beraberinde getiriyor. Bu meyve ağaçlarının çiçek açması yarın havalar birden soğuduğu zaman don olması halinde önümüzdeki dönemde meyvelerin az olmasına neden olur. Her mevsimin bulunduğu zamanda yaşanması en güzeli. Kış kış aylarında, yaz yaz aylarında olmalı. Yoksa bütün tabiatın dengesi değişir” dediler.

İMDAT ŞAHİN