• Çorlu Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesinden Rekor Rakamlar
Çorlu Güncel

Çorlu Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesinden Rekor Rakamlar

  • 22 Ocak 2018
  • 2523 Kez Okundu

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 2017 yılında 145 bin hastaya 224 bin 250 muayene gerçekleştirildi.

Günde 550 hastaya hizmet veriliyor

2017 yılının Nisan ayında tamamlanan yeni binasında 50 hekimle hizmet vermeye başlayan Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi her gün yaklaşık 550 hastaya 850 poliklinik hizmeti veriyor. 2017 yılında gerçekleşen istatistiksel verilere göre 0-18 yaş arası 28 bin kişiye ağız ve diş sağlığı hizmeti verilirken 39 bin 500 diş çekimi gerçekleştirildi. 

93 bin dolgu, 22 bin kanal tedavisi yapıldı

Geçtiğimiz yıl 93 bin dolgu, 22 binde kanal tedavisinin yapıldığı Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı hastanesinde 50 bin protez uygulaması gerçekleştirildi. Tekirdağ Diş Hekimleri Odasından alınan bilgiye göre 180 serbest çalışan hekim olduğu dikkatlerden kaçmazken devlet ve özel sağlık kuruluşlarında toplamda 400`ü aşkın diş hekimi hizmet veriyor. Sadece Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin 2017 yılı verileri ve özel diş merkezlerinden hizmet alan vatandaşların sayısal değeri de göz önüne alınırsa Tekirdağ bölgesinde ciddi oranda diş sağlığı ile ilgili sıkıntı yaşandığı dikkat çeken husus olarak istatistiklere yansıdı.

Türkiye`nin yüzde 96`sı diş hastalığına yakalanıyor

Uzmanların görüşlerine göre Türkiye`de çok ciddi oranda ağız ve diş sağlığı eğitim eksikliği bulunuyor. 30 binden fazla diş hekiminin bulunduğu Türkiye`de Sağlık Bakanlığı verilerine göre yüzde 10 diş fırçasının dahi girmediği ev yer alıyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre ise ülkemizde ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar en önemli halk sağlığı sorunu olarak nitelendiriliyor. Ağız, diş ve diş etlerine ait hastalıklar ülkemiz bireylerinin % 96’sını etkilediği bilgisi edinilirken bugüne kadar yapılan ağız ve diş sağlığı taramalarında ortaya çıkan sonuçlara göre ağız ve diş sağlığının % 85 oranında bozuk, hastalıklarının yaygın olduğu ve ülke ekonomisine zararının yüksek rakamlara ulaştığı öğrenildi.