• Yeni Naimler Ergene'de Yetişecek
  • Yeni Naimler Ergene'de Yetişecek
  • Yeni Naimler Ergene'de Yetişecek
  • Yeni Naimler Ergene'de Yetişecek
  • Yeni Naimler Ergene'de Yetişecek
  • Yeni Naimler Ergene'de Yetişecek
Çorlu Güncel

Yeni Naimler Ergene'de Yetişecek

  • 11 Ocak 2018
  • 1263 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından yaptırılan Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu ve Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri, geçtiğimiz Kasım ayında vefat eden milli haltercimizin kızlarının da katıldığı törenle açıldı.

Arsa Azlığı Yeni Projeleri Engelliyor

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel açılışta yaptığı konuşmada Ergene Belediyesi’nin en uygun arazisinin Velimeşe Mahallesi’nde bulunması nedeniyle spor salonunun buraya yapıldığını belirterek, Ergene’nin arsa fakiri bir belediye olduğunu ve bu durumun büyük çaplı projelerin gerçekleştirilmesini engellediğini söyledi. Yüksel, “Marmaracık mahallesinde bir karış belediye yeri yok. Ulaş mahallesinde 2 dönüm belediye yeri var. O yüzden arsa fakiriyiz. Arsalar hazinede. Hazineden tahsis alamıyoruz. Bugün kapalı Pazar yerini yapmak istiyoruz fakat yer bulamıyoruz. Siyasilere bu konuda seslenmek istiyorum. Önümüzü açsınlar. Bizim projemiz hazır ve biz bunu hayata geçirmek istiyoruz. Siyasi büyüklerimizden destek bekliyoruz.Yeter ki bize tahsis etsinler biz projeleri yapmaya hazırız. Vatandaşımız bize güveniyor ve inanıyor ve bizde vatandaşa hizmet için onları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ergene halkı bizlere güveniyor. Yaptıklarımıza güveniyor. O yüzden hizmetlerimiz devam ediyor.  Sıfırdan bir belediyeyi kurmak, oturtmak çok kolay işler değil. Bu tabii tecrübeyle oluyor, bilgiyle, birikimle oluyor. Biz tabii ekibimize güveniyoruz. Arkadaşlarımızla iyi bir ekip kurduk, hepsine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“Etle Tırnak Gibiyiz”

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Biz Rasim’le abi kardeş gibiyiz. Abi kardeşten öte et ve tırnak gibiyiz. Ette bir ağrı olduğu zaman tırnak atar, tırnakta bir renk değişimi olduğu zaman parmakta bir erozyon meydana gelir. O yüzden biz bu birlikteliğimizi, bu beraberliğimizi ne tırnağı attırırız ne de parmağa iltihap kaptırırız.  Bu birlik ve beraberlik bu sevgi ve saygı Ergene ve Çorlu arasında ömür boyu devam edecektir. Hep beraber bir şeyler yapıyoruz ve yapmaya da gayret ediyoruz. Bugün birçok yerde kapalı spor salonu, yüzme havuzu spor tesisleri devlet tarafından yapılıyor. Bizim Çorlu’da yıllar evvel bir kapalı spor salonu yapıldı ona da tadilat yapılmasına rağmen yine çatısı damlıyor. Çorlu Belediyesi olarak Biz ilçemize yüzme havuzu, kapalı spor salonu yaptık. Rasim Yüksel de kendi halkı için kapalı spor salonu ve çok modern bir spor tesisi yaptı ve bu tesise de Türk Milleti’nin gururu olan ufacık gövdesi ile Naim Süleymanoğlu’nun ismi verildi. Biz yaptıklarımızla gurur duyuyoruz, sizlerde belediye başkanlarınızla gurur duyun” dedi

“Rasim Başkan Önemli Bir İş Yaptı”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise yaptığı konuşmada; “Spor tesisleri yapmak ve o spor tesislerinden şampiyon sporcular yetiştirmek, bu sporcuları üst seviyeye getirmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük ciddi oranda yatırımlarımız var.  Yüzme havuzları kapalı spor salonları ve spor lisesi ve 12 ayrı yerde 11 ilçemizde halı saha açıyoruz. Yine kısa bir süre sonra Kapaklı’nın yarı olimpik yüzme havuzu projesini başlattık. Böyle projeleri yapmaya devam edeceğiz. Ergene’ye gelirsek, yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen, dört kapanan belde belediyesini, 10 köyü birleştirmek gibi, Ergenelilik bilincini yaygınlaştırmak gibi önemli görevi oldu. Rasim başkan geceli gündüzlü çalışarak bu görevi başarıyla yerine getirmiştir” dedi.

Öztrak’tan Bürokratlara Eleştiri

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da yaptığı konuşmada tesislere Naim Süleymanoğlu’nun isminin verilmesine dikkat çekerek; “Naim Süleymanoğlu Türk bayrağını dünyanın tüm gönderlerine çektirmiş olan, bizim de hemşehrimiz olan çok değerli bir sporcuydu. Bu nedenle Naim Süleymanoğlu’nun adının bu spor tesisine verilmesini gerçekten büyük bir şükranla karşılıyorum” dedi. Öztrak, açılışta valilik veya kaymakamlıktan herhangi bir katılım olmamasını eleştirdi.

Kızları Duygulandırdı

Düzenlenen açılış törenine katılan Naim Süleymanoğlu’nun yakın dostu İsmail Karaca; “Bugün büyük bir spor adamı Naim Süleymanoğlu için burada buluştuk. Allah razı olsun belediye başkanımızdan. Bu bölgeye çok güzel bir eser bıraktılar. 50 gün önce bizi ağlatan Naim, bugün ismi ile bizi güldürüyor” dedi. Son olarak konuşan Naim Süleymanoğlu’nun büyük kızı Sezin Süleymanoğlu ise, “Bu güzel tesise babamın ismini verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah bu salondan babam gibi Türk Şampiyonlar yetişir” dedi.

SEYFİ GENÇ