• 78 Yaşında Günde 250 Kilo Taşıyor
  • 78 Yaşında Günde 250 Kilo Taşıyor
  • 78 Yaşında Günde 250 Kilo Taşıyor
Çorlu Güncel

78 Yaşında Günde 250 Kilo Taşıyor

  • 08 Ocak 2018
  • 1231 Kez Okundu

Fatma Kadirağalar tam 78 yaşında. Görenleri hayretler içinde bırakan Fatma teyze günde tam 250 kilo yükü Çorlu sokaklarında taşıyarak ekmeğini kazanıyor.

78 yaşındaki Fatma Teyzenin emekli maaşı yok, sadece yaşlı aylığı alıyor. Kocası sakat çalışamıyor. Buna rağmen Fatma Teyze yılmamış, yaşına rağmen iş başa düştü diyerek geçimini sağlıyor.

Fatma teyze 1989 yılında Bulgaristan’dan gelerek Çorlu’ya yerleşmiş. Sabah yedide evden çıkan Fatma Teyze gün boyu topladığı hurdaları götürüp satıyor. Hurda dolu arabasını sokak aralarından zorlukla geçiren Fatma teyze yardım bekliyor.

“Günde 250 kilo taşıyorum”

Her gün taşıdığı arabanın 250 kilo olduğunu söyleyen Fatma Teyze şunları söyledi. “Sabah saat 7 de evden çıkıyorum. Akşama kadar bulduğum hurda ve kartonları arabamla taşıyıp satıyorum. Arabamın ağırlığı 100-150 kilo üzerine birde yük bindiğinde 250 kilodan fazla oluyor. 78 yaşımda bu arabayı iterek ekmeğimi kazanmaya çalışıyorum” dedi.

“Evim Kira”

Konuşmasına devam eden Fatma Teyze “Evim Kira 400 lira kira ödüyorum. Sadece yaşlılık aylığım var. Kocam sakat çalışamıyor. İki çocuğum vardı birisi kalp krizi sonucu 40 yaşında vefat etti. Anlayacağınız zor bir hayatım var. Ne yapayım yinede gücüm yettiğince yapmaya çalışıyorum” dedi. Suriyelileri hatırlatan Fatma Teyze; “Bugün bir sürü Suriyeli insan var devletimiz onlara çok yardım ediliyor. Burada yakınmak amaçlı söylemiyorum fakat bizlere de gereken ilginin gösterilmesi gerekir” dedi.

Ekmeğimi Taştan Çıkarırım Dilencilik Yapmam”

“Ben asla dilencilik yapmam ekmeğimi taştan çıkartırım yinede dilencilik yapmam” diyen Fatma Teyze şunları söyledi; “Evet yaptığım iş çok zor, zorlanıyorum. Ama dilencilik yapayım kolay yoldan para kazanayım diye düşünmedim. Ekmeğimi taştan çıkartırım yinede dilencilik yapmam ” dedi.