• Teski'den Şeffaf Hizmet
Çorlu Güncel

Teski'den Şeffaf Hizmet

  • 08 Ocak 2018
  • 1000 Kez Okundu

Açık ve şeffaf yönetim anlayışına sahip olan TESKİ hizmetlerini kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. TESKİ’den yapılan açıklamaya göre 2017 yılında 60 basın açıklaması hazırlandı, bültenler kurumun sitesinde yayınlanarak kamuoyu bilgilendirildi.

Kamuoyuyla İnternetten Paylaşım

TESKİ’den yapılan açıklamada TESKİ Genel Müdürlüğü’nün vatandaşlarla ilişkiler kapsamında açık ve şeffaf çalışmalarını sürdürdüğü belirtilerek “TESKİ Genel Müdürlüğü kurumun faaliyetlerini, abonelerine ve personeline yönelik duyurularını, basında yer alan açık ve net olmayan haberler için gerekli basın açıklamalarını Resmi Web Sitesi üzerinden yayınlamakta ve tüm kamuoyu ile paylaşmaktadır.” dedi. Açıklamada paylaşılan haber, duyuru ve görsellerin vatandaşlar tarafından ilgi ile takip edildiği bildirildi.

Bildirimler Ve Haberler Değerlendiriliyor

Vatandaşlardan gelen eleştiri, takdir ve bildirimleri saygıyla karşıladıklarını belirten TESKİ, halkla ilişkiler konusunda uzman ekibin tüm bildirimleri işleme alıp ve gereğinin yapılması için ilgili süreci takip ettiğini açıkladı. TESKİ Genel Müdürlüğü hakkında basın ve sosyal medya gibi mecralarda yer alan asılsız, yanlış ya da eksik bilgilerle hazırlanmış haberler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığını ve bu durumlarda konu hakkında detaylı ve inceleme ve araştırma yapıldığını açıklayan TESKİ, açıklamasında “Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu elde edilen veriler, kanıtları ile birlikte bir basın açıklaması haline getirilir ve tüm kamuoyu ile paylaşılır. TESKİ Genel Müdürlüğü ayrıca basında yer alan tüm haberleri yakından takip ederek, Kurum hakkında olan haberlerin kupürlerini resmi web sitesi üzerinde “Basında TESKİ” alanında arşivlemekte ve yine kamuoyunun takdirine sunmaktadır. Ayrıca TESKİ’nin bazı sunum ve yayınlarının yer aldığı web sitesinde herkese açık bir şekilde “TESKİ Yayınlar” menüsü altında da Kurumun faaliyetleri ve bilimsel içerikler yer almaktadır.” dedi.

Bilgi Paylaşımı Güncel Tutuluyor

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa da yaptığı açıklamada; “TESKİ Genel Müdürlüğü basın, yayın ve halkla ilişkiler faaliyetleri kapsamında abonelerini de detaylı bir şekilde bilgilendiriyor. Bu kapsamda TESKİ abonelerini yakından ilgilendiren konular olduğu zaman web sitesi ve sosyal medya araçları üzerinden aboneler bilgilendirilmektedir. Genel itibariyle TESKİ Genel Müdürlüğü kamuoyu ile olan bilgi paylaşımını güncel tutuyor. Yasaya göre ve her zaman hesap verebilir olarak yürüttüğü faaliyetleri kamuoyu ile paylaşıyor” dedi.