• “Reşadiye'yi Seviyorum”
  • “Reşadiye'yi Seviyorum”
  • “Reşadiye'yi Seviyorum”
  • “Reşadiye'yi Seviyorum”
Çorlu Güncel

“Reşadiye'yi Seviyorum”

  • 20 Kasım 2017
  • 2129 Kez Okundu

36 bin nüfuslu Reşadiye Mahallesi Çorlu’nun en kalabalık ikinci mahallesi. Reşadiye Mahallesi’nin Topuklu Efe olarak anılan muhtarı Yelda Tunçer, yüksek enerjisi ve olaylara pozitif bakışıyla mahallenin sorunlarına çözüm arıyor.

Muhtarlık Sevgisiz Yapılmayacak Bir Görev

Sözlerine “Reşadiye’yi seviyorum” diye başlayan Tuncer, mahalleyi ortak akılla istişare ile yönettiklerini belirterek; “Bu mahallenin 36 bin muhtarı var. Ben de onları temsilen buradayım. Reşadiye demek artı Yelda, Yelda demek artı Reşadiye. Mahallemizin sakinleriyle diyalogumuz çok güzel. Ayağım kırıldığında 15-20 gün mahallenin kadınları bana her gün yemek getirdi yardımcı oldu. Çok zor bir görev yürütüyorum fakat akşam eve gittiğimde faydalı olduğumu faydamın dokunduğunu bilmek bana huzur ve mutluluk veriyor. Herkese küçük de olsa dokunmuşumuz hizmetlerimiz var” dedi. 

Vatandaşla Her An İçiçe

Avrupa Yakası’na yaptığı hizmetleri ve belediyelerinden beklentilerini aktaran Reşadiye Mahallesi Muhtarı Yelda Tuncer, belirli zamanlarda kahveleri ziyaret ederek kahvedeki halka oturup dertlerini dinlediğini, Pazartesi Pazarına gidip orada tezgahların arkasına geçip sebze satıp pazarcı esnafının ve halkın sorunlarına yakından tanıklık ettiğini belirterek sık sık vatandaşla buluştuğunu dile getirdi. Tuncer, “Zaman zaman balkonda oturan kadınları görsem zillerini çalıp ziyaret ederim. Balkonda sohbetlerine katılır, bilgi alırım. Muhtarlığın kapısı ve tüm birimleri de herkese açıktır. Herkes mahallemizin bir ferdidir. Bizim mahallede otursun oturmasın herkese hizmet veriyorum. Sorularına cevap verin sorunlarını çözmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Altyapı Ciddi Sorun

Reşadiye Mahallesi’nin en önemli sorununun altyapı olduğunu anlatan Tuncer, altyapı sorunlarının da  TESKİ ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla çözülmeye başlandığını belirterek; “Onlara bu acil çözümler için teşekkür ederim. Fakat planlı ve sürekli çözümlere ihtiyacımız var. Onun dışında yollarımız kötü. TREDAŞ ile sorunlar yaşıyoruz. Henüz elektrik direklerini kaldırmadı. TREDAŞ kazdı, su patlağı olan yeri bile koli bandıyla kapatmaya çalıştı. Aynı gün içinde 4-5 yerde patlak oldu. Bununla ilgili belediyenin de yapabileceği bir şey yok. Günde 5-6 yere yetişmeler bu dar kadroyla çok zor” şeklinde konuştu.

Beklentiler Yüksek Değil, Temel İhtiyaç

Reşadiye Mahallesi’nin Topuklu Efe olarak anılan muhtarı Yelda Tuncer, mahallelinin beklentilerini de şu şekilde sıraladı; “Bu kadar büyük bir mahallenin sorunlarını çözmek de zor oluyor. Yoğun nüfus nedeniyle fakir oranımız da yüksek. İşsiz de çok. İnsanlar park istiyor, yolların düzenli olmasını, çamur olmamasını istiyor. Elektriğini veya suyunun kesilmemesini yani temel belediyecilik hizmetlerini talep ediyor. Beklentileri çok yüksek değil” dedi.

OZAN TURAN