• Ergene'de Devasa Çuku
  • Ergene'de Devasa Çuku
Çorlu Güncel

Ergene'de Devasa Çuku

  • 10 Ekim 2017
  • 2797 Kez Okundu

Ergene’nin Vakıflar Mahallesi’nde bir tarlada oluşan 10 metre çapındaki dev çukur vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Derinliği 7 Metre

Ergene Vakıflar Mahallesi’nde bir tarlada oluşan dev çukurun etrafında güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 7 metre derinliğinde, 10 metre genişliğinde olan çukurun neden oluştuğu ise kafalarda soru işareti bıraktı. Vakıflar Mahallesi muhtarı Vahdet Aksan bölgede derin köstebek kazısının geçtiğini belirterek; “ Yetkililer ile durumu kontrol ettik. Tahminlere göre Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde bölgede kazılar yapılıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında tünel açma işlemleri devam ediyor. Bu sebeple toprağın 18 metre altından makinelerle tünel açılıyor. Haliyle zemin de kumlu olunca tarlada böyle bir çukur oluştu” diye konuştu. Tarla üzerinde oluşan devasa çukurun ardından tarlanın sahibi olan Nedim Karaca’ya haber verdiklerini söyleyen Vakıflar Mahalle Muhtar Vahdet Aksan, tarla sahibinin de bu duruma şaşırdığını ve haberinin olmadığını söyledi.

‘Hem Şaşırdım Hem Korktum’

Tarlanın sahibi Nedim Karaca; “ Yaklaşık 10 dönüm olan tarlada ayçiçeği ekiliydi. Biçtirdikten sonra kalan gündöndü sopalarını toplayanlar vardı. Bana da onlar haber verdiler. Ardından Muhtarımız da benimle iletişime geçerek tarlanın çöktüğünü söyledi. İlk başta duruma anlam veremedim ve tarlaya geldiğimde bu değişik manzara ile karşılaştım. 7-8 metreye varan bu çukuru gördüğümde ise şaşkınlığımı gizleyemedim ve korktum. Çünkü iş için akşam buraya gelebilirdim ve düşebilirdim” dedi. Vakıflar Mahalle Muhtarı Vahdet Aksan gerekli önlemlerin alındığını ve korkulacak bir şey olmadığını söylerken çalışmaların ardından devasa çukurun kapatılacağını belirtti. Ergene Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde görevli Jeoloji Mühendisi Erhan Bütün ise Belediye olarak bölgede oluşan çökmenin araştırılacağını ve sorunun çözümü için çalıştıklarını söyledi. Ümit Danışan