Servis Güzergahları Çözüm Bekliyor!
Çorlu’da servislerin gelişigüzel yolcu indirip bindirmesi nedeniyle trafik kilitleniyor. Vatandaşlar yetkililerden bu konuda çalışma yapmasını istiyor.
Servis araçlarının geçtiği güzergâhlarda gelişgüzel yolcu indiriyor, yolcu inene kadar trafik durmak zorunda kalıyor. Çorlu’da Erdal İnönü Caddesi, Atatürk Bulvarı Bülent Ecevit Bulvarı ve kimi güzergahlarda servis araçlarının yolcu alıp bırakacağı duraklar olmayınca servis şoförleri gelişigüzel yolcu alıp indiriyor. Durum böyle olunca da trafik kilitleniyor.
DURAĞI OLMAYAN NOKTALDA YOLCULAR YOLUN ORTASINDA İNİP BİNİYOR
Yaklaşık 3 bine yakın fabrikanın bulunduğu Çorlu’da binlerce işçi fabrikalara servis araçlarıyla gidip geliyor. 3 vardiyalı çalışan fabrikalarda sabah akşam ve dört vardiyalarında trafikte ciddi yoğunluk oluşuyor. Servisler çalışanları yolun ortasından alıp bırakıyor. Durum böyle olunca yüzlerce servis aracının geçtiği güzergahlarda ciddi yoğunluklar oluşuyor trafik adım adım ilerlemek durumunda kalıyor.
HER GÜN YAŞANAN SORUNA KARŞI BELEDİYE DUYARSIZ
Çorlu’da özellikle Şinasi Kurşun Caddesi, Erdal İnönü Caddesi, Atatürk Bulvarı ve ara sokaklarda yaşanan trafik sorununa karşı Çorlu Belediyesinin çözüm üretmemesi tepki çekiyor. Durağı olmayan noktalarda servis araçları yolun ortasında dakikalarca yolcu alıp indiriyor. Servis güzergahlarına duraklar oluşturulmasını ve servislerin bu duraklardan yolcu almasını isteyen vatandaşlar belediyeden bu konuda çözüm üretmesini istedi.
SERVİSTEN İNEN YOLCULAR TRAFİĞİN ORTASINDA KALIYOR
Yolun ortasında bırakılan yolcular trafiğin ortasında kalırken kaza riskiyle karşı karşıya geliyor. Karşıdan karşıya geçerken yaya yolları kullanılmazken inen yolcu olduğu yerden karşıya geçmeye çalışıyor. Her gün yaşanan soruna karşı sürücüler çözüm bulunmasını istiyor.
İMDAT ŞAHİN
Çekçekçi̇ler Trafi̇ği̇ Olumsuz Etki̇li̇yor
Özellikle dar sokaklarda ve çift yönlü trafiğin yoğun olduğu caddelerde ters yönde ilerleyen çekçek arabaları, hem araç sürücülerini hem de yayaları zor durumda bırakıyor.
Şeyh Sinan Mahallesi Kocağa Sokak üzerinde büyük ve yüklü arabasıyla ilerleyen çekçekçi nedeniyle araçlar yoldan zorlanarak geçti. Konuyla ilgili konuşan sürücüler, Geri dönüşüm elbette önemli ancak trafik kuralları herkes için geçerli. Ters yön ihlali kabul edilemez. Bir gün ciddi bir kaza yaşanmadan önlem alınmalı” dedi. Hem yaya trafiğini hem de araç trafiğini olumsuz etkileyen çekçekçiler şehir merkezinde dolaşmaya devam ediyor. Çöp konteynırları ve kenarlara atılmış kağıt plastik gibi geri dönüşüm malzemelerini toplayan çekçekçiler, doldurdukları arabalarını hurdacıların bulunduğu alanda boşaltmak için uzun yol gitmek durumunda kalıyorlar. Trafiğin olduğu yollardan ve yayaların gittiği kaldırımlardan geçmek zorunda kalan çekçiler hem yaya hem de araç trafiğini olumsuz etkiliyor.
İMDAT ŞAHİN
Müdürlükte ‘Tahli̇ye' Tadbi̇kati Yapildi
Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin katılımıyla Acil Durum Personel Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi.
Tatbikatta tüm personel binadan tahliye edildi. Bahçede bulunan toplanma alanında bir araya gelindi. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hakan Gültekin tatbikat dolayısıyla acil durumlarda dikkat edilmesi gereken hususları tekrar hatırlatarak personele gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti. Tatbikat hedeflenen sürede başarıyla sonuçlandı. Tatbikata Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan müdür yardımcıları ve diğer personeller katıldı.
İMDAT ŞAHİN