Kadın Meclisi'nden Meme Kanseri Farkındalık Ziyareti
Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Filiz Kalafatoğlu ve Yürütme Kurulu üyeleri, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.
Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Filiz Kalafatoğlu ve Yürütme Kurulu üyeleri, Çorlu Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Serap Tuna ile birlikte Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal’ı ziyaret etti. Meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette, meme kanseri tedavisi kapsamında operasyon geçiren hastalar da ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında hastalara çeşitli hediyeler takdim edilerek moral verildi. Kadınların düzenli kontrollerini yaptırmasının ve erken teşhisin meme kanseriyle mücadelede büyük önem taşıdığının vurgulandığı ziyarette, farkındalık çalışmalarının toplum genelinde sürdürülmesinin gerekliliğine dikkat çekildi.
Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Filiz Kalafatoğlu yaptığı açıklamada; “Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal hocamızı ve hastanede tedavi gören kıymetli kadınlarımızı ziyaret ettik. Zorlu tedavi süreçlerinden geçen hastalarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek, onlara moral ve motivasyon aşılamak amacıyla sevgiyle hazırladığımız küçük destek yastıklarımızı hediye ettik. Kadın kadına kurduğumuz bu köprüde acıları paylaştık, umutları birlikte büyüttük. Kanser tedavisinde tıbbi başarısının yanı sıra hastalarına adeta bir aile şefkatiyle yaklaşan, onları sanatla ve el emeğiyle terapiye yönlendirerek hayata bağlayan Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal hocamıza derin şükranlarımızı sunarız. Şifa bulan her kadının gülüşünde, dayanışmamızın izi kalacak” ifadelerine yer verdi
CANSEL SÖZER
Meslek Lisesinde İş Güvenliği Eğitimi Verildi
Şehit Ulaş Türk Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim verildi.
Öğrencilerin bilinçlenmelerini sağlamak, güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmak ve olası iş kazalarına karşı farkındalıklarını artırmak amacıyla kapsamlı eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. Çorlu Şehit Ulaş Türk Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetiminden yapılan açıklamada: Okulumuzda planlanan eğitim programı doğrultusunda 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimler, konferans salonunda ve sınıf ortamlarında yürütüldü. Öğrencilerin sınıf düzeyleri ve eğitim planı dikkate alınarak gerçekleştirilen çalışmalarda, tüm sınıflara ulaşılması ve eğitim sürecinin düzenli bir şekilde tamamlanması hedeflendi. Eğitimlerde iş sağlığı ve güvenliğinin önemi üzerinde durularak öğrencilerimizin güvenli çalışma ortamlarının oluşturulması ve korunması konusunda bilinç kazanmaları amaçlandı. Özellikle mesleki ve teknik eğitim alan öğrencilerimizin, gelecekte çalışma hayatına katıldıklarında karşılaşabilecekleri risklere karşı duyarlı olmaları, güvenlik kurallarının önemini kavramaları ve güvenli çalışma kültürünü benimsemeleri hedeflendi. Eğitimlerin planlanması ve uygulanması sürecinde gösterdiği özveri, emek ve katkılarından dolayı Hakan Gültekin öğretmenimize teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN
İsmail Ceylan'dan Mhp İl Başkanına Tepki
Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı İsmail Ceylan, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’e tepki gösterdi.
İsmail Ceylan yaptığı açıklamada: “Bir Sivaslı, merhum Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun sevdalısı ve onun davasına gönül vermiş bir Alperen olarak, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in Muhsin Başkan ve Sivaslılara ithafen kullandığı sözleri büyük bir üzüntü ve öfkeyle karşılıyorum. Muhsin Başkan; makamın değil, davanın; menfaatin değil, inancın; korkunun değil, cesaretin temsilcisiydi. Hayatı boyunca vatanına, milletine ve bayrağına sadakatle hizmet etmiş bir dava adamıydı. Muhsin Yazıcıoğlu'na hain demek, onun aziz hatırasına ve milyonların gönlündeki sevgisine saygısızlıktır. Sivaslıları bu şekilde itham etmek ise asla kabul edilemez.! Eğer iddia edilen sözler doğruysa, bu ifadeleri kullanan kişi hangi makamda olursa olsun çıkıp özür dilemelidir. İddialar gerçeği yansıtmıyorsa da kamuoyu önünde açıkça yalanlanmalıdır. Bizler Muhsin Başkan'ı yalnızca sevenlerden değil, onun davasına gönül verenlerdeniz. Dün olduğu gibi bugün de aziz hatırasına ve tertemiz mücadelesine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Unutulmasın ki Muhsin Başkan'ın adı, siyasi makamlarla değil, milletin gönlündeki yeriyle yaşayacaktır!” dedi. HABER MERKEZİ