Kuş Pislikleri Tepki Çekiyor
Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda ağaçların altında biriken kuş pislikleri hem kötü görüntü oluşturuyor hem de halk sağlığını olumsuz etkiliyor.
Vatandaşlar, uzun süredir temizlik yapılmadığını belirterek durumdan şikâyetçi oldu. Özellikle oturma alanlarının yakınında bulunan ağaç altlarında biriken kuş pisliklerinin hem kokuya hem de hijyen sorununa yol açtığını dile getiren vatandaşlar, meydanın düzenli olarak temizlenmesini istiyor. Yetkililerden temizlik çalışmalarının artırılmasını talep eden vatandaşlar, “Burası şehrin en yoğun noktası. Her gün binlerce kişi geçiyor, oturuyor. Temizlik daha sık yapılmalı” diyerek tepkilerini dile getirdi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu'nun Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı
Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü, kent genelinde düzenlenen tören ve etkinliklerle büyük bir coşku ve gururla kutlandı.
Kutlama programı sabah saatlerinde Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu Komutanlığı ve Çorlu Belediyesi adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Resmî törenin ardından kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Burada düzenlenen etkinliklerde, kent genelinde yapılan yarışmalarda derece elde eden öğrenciler sahneye çıkarak şiirlerini okudu. Öğrencilerin duygu dolu performansları izleyicilerden tam not alırken, meydanda duygusal anlar yaşandı.
Kutlama programının bir diğer renkli bölümü ise Çorlu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri oldu. Halk oyunları ekibinin sergilediği yöresel danslar, alanda büyük beğeni topladı ve etkinliklere katılan vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı.
Törene; Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Cafer Aksoytürk, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Meydanı dolduran Çorlulular, hep birlikte kurtuluşun gururunu ve coşkusunu yaşadı.
Gün boyunca devam eden etkinliklerde, kurtuluş ruhu ve milli birlik duygusu kent genelinde hissedildi. Çorlu halkı, tarihî günün önemine vurgu yaparak geçmişten geleceğe birlik ve beraberlik mesajı verdi.
HABER MERKEZİ
Okul Önünde Yol Yok
Çorlu Anadolu Lisesi’nin ön kısmında yolun olmaması nedeniyle araçlar arsa üzerine açılan patika yolu kullanmak zorunda kalıyor.
Yaklaşık 1200 öğrencinin eğitim gördüğü Çorlu Anadolu Lisesi önünde sıkıntılar bitmek bilmiyor. Okuldan çıkan öğrenciler üst geçit olmadığı için karşıdan karşıya geçemezken, yol olmadığı içinde servisler ve araçlar patika yoldan gitmek durumunda kalıyor. Arsa üzerine açılan patika yoldan 1 Kasım Caddesi’ne bağlanan servisçiler daha sonra göbekten dönerek tekrar Erdal İnönü Caddesi’ne bağlanmak zorunda kalıyor. Öğrencinin fazla olması nedeniyle lise önünde ciddi trafik sorunları oluşuyor.
ARSA ÜZERİNE AÇILAN PATİKA YOLDAN SERVİSLER GİDİP GELİYOR
Çorlu Anadolu Lisesi’nden öğrencileri alan servisçiler mecburen arsa üzerine açılan patika yoldan 1 Kasım Caddesi’ne bağlanıyor. Daha sonra 1 Kasım Caddesi üzerindeki dönel kavşaktan dönen servis şoförleri tekrar Erdal İnönü Caddesine bağlanmak zorunda kalıyor. Öğrenci velileri gazetemize yaptığı açıklamada: “yarın öbür gün arsaya inşaat yapılırsa o yolda kapanacak bu servisler nereden gidip gelecek. Belediye bu düzenlemeleri yapmak zorunda” ifadelerini kullandı.
OKUL ÇIKIŞ SAATLERİNDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR
Çorlu lisesinin ön kısmındaki yolun dar olması ve araçların patika yoldan gitmesi nedeniyle okul çıkış saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Servisçiler tek tek okul bahçesinden çıkarak patika yoldan ilerliyor. Ardından caddeye çıkıyor. Yağışlı havalarda ise patika yol çamura dönüyor. Öğrencilerin büyük zorluk yaşadığı Çorlu Lisesine gerekli düzenlemelerin yapılması bekleniyor.
ÜST GEÇİT VE YOL DÜZENLEMESİ MUTLAKA YAPILMALI
Okul giriş çıkış saatlerinde öğrenciler Erdal İnönü Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor. Geçtiğimiz gün bir motosikletli karşıya geçen bir öğrenciye çarptı. Trafik kazalarının da yaşandığı noktaya bir tane üst geçitte yapılması bekleniyor. Üst geçitle birlikte yol düzenlemelerinin de gerekli şekilde yapılarak öğrencilerin güvenliğinin alınması bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN