Bu yıl 24. sü düzenlenen Hayrabolu Ayçiçeği Festivali törenlerle başladı.
HABERİN DEVAMI GAZETENİZ AVRUPA YAKASI’NDA
GAZETENİZİ ÇORLU, ÇERKEZKÖY’ÜN TÜM BELDE VE KÖYLERİNDEKİ
GAZETE BAYİLERİNDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.
Bu yıl 24. sü düzenlenen Hayrabolu Ayçiçeği Festivali törenlerle başladı.
HABERİN DEVAMI GAZETENİZ AVRUPA YAKASI’NDA
GAZETENİZİ ÇORLU, ÇERKEZKÖY’ÜN TÜM BELDE VE KÖYLERİNDEKİ
GAZETE BAYİLERİNDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.


Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları kazanmasına yönelik sürdürülen diyetisyen hizmeti ile ilgili göreve geldikleri günden bugüne kadar 2 bin 588 hemşerisinin sağlıklı yaşam yolculuğuna destek olduklarını açıkladı. Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik hizmetleri önemsediklerini belirterek “Sağlıklı bir toplumun temelinde doğru ve dengeli beslenme alışkanlıkları büyük önem taşıyor. Ergene Belediyesi olarak hemşerilerimizin sağlıklı yaşam yolculuklarında yanlarında olmak için diyetisyen hizmetimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar 2 bin 588 hemşerimizin bu hizmetten faydalanmış olması bizler için çok kıymetli. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmesine katkı sunmak ve ihtiyaç duydukları desteği belediyemiz aracılığıyla kolayca alabilmelerini sağlamak. Ergene’mizde insan odaklı hizmet anlayışımızla sosyal belediyecilik alanında çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Haber Merkezi
19 Eylül Gaziler günü nedeniyle düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Bakanı Recep Kayacı, siyasi parti temsilcileri, STK Temsilcileri ve kurum amirleri katıldı. Anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı yaptı.
TÜRK MİLLETİ, TARİH BOYUNCA BAĞIMSIZLIĞINDAN ASLA TAVİZ VERMEMİŞTİR
Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı yaptığı konuşmada: “Türk Milleti, tarih boyunca bağımsızlığından asla taviz vermemiştir. Çünkü bizim için vatan, üzerinde yaşadığımız bir toprak parçasından ibaret değildir. Vatan; uğruna can verilen topraktır. Bayrak; uğruna şehit olunan, uğruna gazilik mertebesine erişilen kutsal emanettir. Bağımsızlık ise bu milletin karakteridir. Mehmet Âkif Ersoy'un dizeleriyle; “bastığın yerleri ‘toprak!’ diyerek geçme, tanı!” Çünkü bastığımız bu toprakların altında yalnızca tarih değil; bir milletin hatırası, şehitlerin emaneti, gazilerin fedakârlığı vardır. Bu nedenle Türk tarihine baktığımızda karşımıza yalnızca savaşlar ve zaferler çıkmaz. Karşımıza fedakârlık çıkar. Cesaret çıkar. İman çıkar. Vatan sevgisi çıkar. Ve bütün bunların en büyük temsilcileri; şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Şehitlerimiz canlarını bu vatan için feda ederek ebediyete yürüdüler. Gazilerimiz ise aynı mücadelenin izlerini bedenlerinde ve yüreklerinde taşıyarak aramızda kaldılar. Bugün bir gazimizin bedenindeki her yara izi, aslında bu milletin tarihinden kopup gelen bir sayfadır. O izlerde Çanakkale vardır. O izlerde Sakarya vardır. O izlerde büyük taarruz vardır. O izlerde Kore vardır. 3 o izlerde Kıbrıs vardır. O izlerde terörle mücadele vardır. O izlerde 15 Temmuz gecesi vardır. Ve o izlerde; Türk milletinin hiçbir zaman esaret altında yaşamayacağının mührü vardır. Çanakkale'de Mehmetçiğin kanıyla yazılan bu destanı, Necmettin Halil Onan'ın dizeleri bugün hâlâ anlatmaktadır: “dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir” dedi.
Konuşmasını sürdüren Recep Kayacı; “Bizlerin en önemli sorumluluklarından biri de sahip olduğumuz bu büyük mirası gelecek nesillere doğru şekilde aktarmaktır. Bu nedenle şimdi, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize seslenmek istiyorum. Gençler, şunu hiçbir zaman unutmayın: bugün özgürce yaşadığınız bu toprakların her karışında, bir şehidin kanı, bir gazinin alın teri, bir annenin gözyaşı vardır. Sizlere Düşen Görev; bu emaneti tanımak, korumak ve gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye olarak bırakmaktır. Biz gaziler bugün buradayız. Ama yarın; bu emaneti sizler taşıyacaksınız. İşte bu yüzden sizden tek bir şey istiyoruz: bayrağınıza, vatanınıza, cumhuriyetinize sahip çıkın. Ve unutmayın; bir milletin geçmişine sahip çıkması, geleceğine sahip çıkmasıdır. Biz inanıyoruz ki; ay yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalanmaya, türkiye cumhuriyeti ilelebet yaşamaya, Türk milleti hür ve bağımsız olarak var olmaya devam edecektir. Çünkü bizim tarihimizde esaret yoktur. Bizim karakterimizde teslimiyet yoktur. Ve bunun adı; Türk milletidir!
KAYMAKAM ERTEN, GAZİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI
Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten başta olmak üzere protokol üyeleri gazilerin gününü kutladı. Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptıkları açıklamalarda gaziliğin önemine değinerek 19 Eylül Gaziler gününü kutladı.
İMDAT ŞAHİN
Su, elektrik, doğalgaz ve iletişim hatları için yapılan kazıların ardından bozulan yol ve kaldırımların uzun süre onarılmaması, ulaşımı ve yaya güvenliğini olumsuz etkiliyor. Çorlu genelinde altyapı kurumları tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında birçok cadde ve sokakta kazı yapılıyor. Ancak çalışma tamamlandıktan sonra kazılan bölgelerin eski haline getirilmemesi dikkat çekiyor. Kemalettin mahallesi Spor Sokak üzerinde hem kaldırımın hem de yolda yapılan kazı çalışması sonrası yolun eski haline getirilmemesi tepki çekiyor. Uzun süredir yapılmayan kaldırım ve yolun biran önce yapılması isteniyor.
VATANDAŞLAR, KAZILAN YOLLARIN BİRAN ÖNCE YAPILMASINI İSTİYOR
Altyapı çalışmalarının gerekli olduğunu belirten vatandaşlar, kurumlar tarafından yapılan kazıların ardından yolların ve kaldırımların da yeniden düzenlenmesini istiyor. Vatandaşlar, “Kazı yapılıyor, çalışma tamamlanıyor ancak yol eski haline getirilmiyor. Bir süre sonra aynı noktalar daha da bozuluyor. Kurumlar arasındaki koordinasyon sağlanmalı ve kazılan yerler bekletilmeden onarılmalı” diyerek tepki gösteriyor.
İMDAT ŞAHİN