Eğitim Yatırımları Masaya Yatırıldı
Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten başkanlığında, ilçede gerçekleştirilen ve planlanan Millî Eğitim yatırımlarına ilişkin değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda, Çorlu’daki eğitim yatırımlarının mevcut durumu, devam eden çalışmalar ve planlanan projeler ele alınarak kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. Eğitim altyapısının güçlendirilmesi, öğrencilerin daha modern ve donanımlı ortamlarda eğitim alabilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların koordinasyonu değerlendirildi. Kurumlar arasında iş birliğinin artırılması ve eğitim yatırımlarının planlanan takvim doğrultusunda ilerlemesi için yapılması gereken çalışmaların da görüşüldüğü toplantıda, mevcut ihtiyaçlar ve öncelikli konular üzerinde istişarelerde bulunuldu. Çorlu Kaymakamlığından yapılan açıklamada: “Kaymakamımız Niyazi Erten başkanlığında, Millî Eğitim yatırımlarına ilişkin değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi” denildi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu Muhtarlarından Başkan Yüceer'e Ziyaret
Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı İlker Soydan ve Çorlu’da görev yapan mahalle muhtarları, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’i makamında ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette, Çorlu’daki mahallelerin talep, ihtiyaç ve beklentileri ele alınırken, muhtarlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Mahallelerde yaşanan sorunlar ve vatandaşların talepleri konusunda değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, yerel yönetim ile muhtarlar arasındaki iş birliğinin önemi de vurgulandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı İlker Soydan ve mahalle muhtarlarına nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
CANSEL SÖZER
Mahalleye Bir Alternatif Giriş Daha Yapıldı
Bülent Ecevit Bulvarı üzerinden Rumeli ve Zafer Mahallesi’ne giden Çağatay Sokak üzerinde Çorlu Belediyesi düzenleme yaparak yolu trafiğe açtı.
Daha önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İsmet Paşa Bulvarı üzerinde asfalt çalışması yaparak Onur Sokak girişini trafiğe kapatmış, Emirgan Caddesi üzerinden mahalleye giriş güzergahı oluşturmuştu. Çorlu Belediyesi de Çağatay Sokak üzerinde çalışma yaparak yolu trafiğe açtı. Hasan Ali Yücel Caddesi’nden İsmet Paşa Bulvarı’na giren sürücüler Rumeli ve Zafer Mahallesi’ne ulaşmak için hem Emirgan Caddesini hem de Çağatay Sokağı kullanabilecek.
ÇORLU BELEDİYESİ ÇAĞATAY SOKAK ÜZERİNDE DÜZENLEME YAPTI
Çorlu Belediyesi Çağatay Sokakta PTT binasın önünde gerekli düzenlemeleri yaparak yolu trafiğe açtı. Daha önce bozuk olan yol Bülent Ecevit Bulvarı’na bağlantısı yoktu, Çorlu Belediyesi İsmet Paşa Bulvarı’nda yapılan çalışmalar nedeniyle o yolu geçici trafiğe açmıştı. Daha sonra Çorlu Belediyesi Çağatay Sokak üzerinde çalışma yaparak yolu kaldırım taşı ile döşedi. Şimdi sürücüler ve vatandaşlar Çağatay Sokak üzerinden mahalleye hem giriş hem de çıkış yapabiliyor.
BÖLGEDEKİ GÜZERGAHLAR DEĞİŞTİ!
Daha önce Rumeli ve Zafer Mahallesi’ne gitmek isteyen sürücüler Onur Sokak üzerinden giriş yapıyordu. Şimdi o güzergah kapatıldı, Emirgan Caddesi ile Çağatay Sokak trafiğe açıldı. Sürücüler iki noktadan da şimdi giriş yapabiliyor. Yine Kumru Caddesi’nde de yol çalışmaları tamamlanarak trafiğe açıldı.
İMDAT ŞAHİN