Öğrenciler Çamur Ve Tozdan Kurtuldu
Yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğü Okullar Bölgesi’nde yol çalışmaları tamamlanırken, bölgenin ortasında kalan geniş boş alanın da öğrencilerin kullanımına yönelik bir projeyle değerlendirilmesi bekleniyor.
Çorlu’da binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Okullar Bölgesi’nde uzun süredir ihtiyaç duyulan yol düzenlemesi hayata geçirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yolların yapılması konusunda yetkinin Çorlu Belediyesi’ne verilmesinin ardından belediye ekipleri geçtiğimiz aylarda bölgede çalışma başlatmıştı. Çalışmalar sona erdi, okullar bölgesine U şeklinde yol düzenlemesi yapıldı. Yollar kaldırım taşıyla döşenirken şimdi orta da kalan bölümünde projelendirilmesi bekleniyor .
YOLLAR U ŞEKLİNDE DÜZENLENDİ
Yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğü bölgede gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında okul çevresindeki yollar yeniden düzenlendi. Bölgedeki ulaşımın daha düzenli hale getirilmesi amacıyla yollar U şeklinde oluşturuldu. Çalışmalar kapsamında yol güzergâhlarının önemli bölümü parke taşlarıyla döşendi. Böylece öğrencilerin okullarına ulaşırken kullandıkları güzergâhlarda daha düzenli ve güvenli bir yürüme alanı oluşturuldu. Daha önce yol düzenlemesi konusunda çeşitli ihtiyaçların bulunduğu Okullar Bölgesi’nde yapılan çalışma, öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler açısından da önem taşıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte okul giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerin yaya olarak daha rahat hareket edebilmesi hedefleniyor.
BOŞ ALAN İÇİN PROJE BEKLENİYOR
Okullar Bölgesi’nde yol çalışmalarının tamamlanmasının ardından gözler bölgenin orta kısmında bulunan geniş boş araziye çevrildi. Yolların U şeklinde düzenlenmesiyle çevresi belirginleşen boş alanın nasıl değerlendirileceği merak konusu olurken, bölgede eğitim gören öğrencilerin faydalanabileceği projelerin hayata geçirilmesi beklentisi öne çıkıyor. Söz konusu alanın öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını değerlendirebileceği sosyal, sportif veya dinlenme alanlarına dönüştürülmesi halinde Okullar Bölgesi’nin yalnızca eğitim binalarından oluşan bir alan olmaktan çıkarak öğrencilerin farklı ihtiyaçlarına da cevap verebilecek bir noktaya dönüşebileceği ifade ediliyor.
OKULLAR BÖLGESİNDE ÖĞRENCİLER ÇAMURUN İÇİNDE OKULA GİDİP GELİYORDU
Yol yapılmadan önce okullar bölgesinde öğrenciler çamurun içinde okula gidip geliyordu. Doğru düzgün yolu olmayan okullar bölgesinde Çorlu Belediyesi’nin yaptığı çalışma sonrası yol sorunu kalmadı. Yazın tozun kışın ise çamurun eksik olmadığı okullar bölgesinde yapılan çalışma öğrenci ve velilerde de tam not aldı.
İMDAT ŞAHİN
Tekirdağ İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tekirdağ için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların 22 Eylül Salı (bugün) sabah saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Marmara Bölgesi’nde yarın sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Yağışların Tekirdağ genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meteorolojik tahminlerde yağış miktarının 12 saat içerisinde metrekareye 21 ila 60 kilogram arasında olabileceği belirtilirken, kuvvetli yağışla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda uyarı yapıldı. Yağışlı sistemin Tekirdağ çevresinde yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi. Yetkililer, vatandaşların yağış sırasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Meteoroloji’nin Tekirdağ için saatlik tahminlerinde de 22 Eylül Salı günü yağışlı hava öngörülürken, gün içerisinde sıcaklıkların yaklaşık 17-25 derece arasında seyretmesi bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN
İki Yeşil Alanda Yıllardır Atıl Bekliyor!
Çevre sorunlarının, kokunun eksik olmadığı Çorlu’da Ağıltepe ve Tema Parkı gibi önemli yeşil alanların atıl kalması tepki çekiyor.
Çorlu Ergene arasında bulunan 750 dönümlük Ağıltepe yeşil doğasıyla baş döndürüyor. Askeriyenin yıllar önce boşalttığı Ağıltepe atıl durumda olması ve halkın hizmetine açılmaması tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar özellikle yaz dönemlerinde gidecek yer bulamazken yeşil alanların atıl olması ve halkın hizmetine sunulmaması tepkileri de beraberinde getiriyor. Sadece Ağıltepe değil 110 dönümün üzerindeki Tema Parkı’da atıl bekliyor. Çevre sorunlarının eksik olmadığı Çorlu’da insanlar nefes alacak yerler bulmakta zorlanıyor. Akşam saatlerinde hafta sonlarında yürüyüş yapacakları aileleriyle zaman geçirecekleri yerlerin sınırlı olduğunu ifade eden Çorlulu vatandaşlar yeşil alanların halkın hizmetine açılmasını istiyor.
ÇORLUDA KÖTÜ KOKULAR, ÇEVRE SORUNLARI EKSİK OLMUYOR
Son dönemlerde artan kötü kokular nedeniyle kapı pencere açamayan Çorlulu vatandaşlar aynı zamanda çevre sorunları da yaşıyor. Özellikle Çorlu deresine yakın oturan insanlar büyük sorunlar yaşıyor. Bazı dönemlerde yükselen kötü kokular şehrin farklı noktalarından hissedilirken vatandaşlar nefes almakta zorlanıyor. Hemen Hemen her gün çevre sorunlarıyla karşı karşıya gelen Çorlu ve Ergene’de yeşil alanlar ise sınırlı sayıda bulunuyor.
VATANDAŞLARIN NEFES ALACAĞI YERLER SINIRLI
Çorlu’da Tema Parkı ve Ağıltepe’nin yıllardır atıl olması nedeniyle vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. Gölbaşı Parkı ve Cumhuriyet Parkı hafta sonları çok kalabalık olurken vatandaşlar diğer yeşil alanlarında hizmete açılmasını istiyor.
ÇORLU VE ERGENE HALKI CEZALANDIRILIYOR MU?
Çorlu Ergene arasında İstasyon Caddesi üzerinde bulunan 750 dönümlük alanın yıllardır atıl durması ve vatandaşın hizmetine açılmaması tepki çekiyor. Savunma Bakanlığına tahsisli olan Ağıltepe’nin akıbetinin ne olacağı henüz netlik kazanmadı. Yıllardır halkın girişlerine de kapalı olan Ağıltepeyle ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlar yetkilerden çözüm istiyor. Çorlu ve Ergene halkının cezalandırıldığını belirten vatandaşlar özellikle hükümet tarafından Ağıltape’nin Çorlu’ya yeşil alan ve mesire alanı olarak kazandırılmasını istiyor.
AĞILTEPE VE TEMA PARKI DAHA KAÇ YIL BEKLEYECEK
Çorlu’nun nefes alabileceği nadir yerlerden biri olan Ağıltepe’nin ve Tema Parkı’nın daha kaç yıl bekletileceğini soran vatandaşlar konuşmasını sürdürdü: “Ağıltepe ve Tema Parkı daha kaç yıl bekleyecek. Neden halkın hizmetine açılmıyor. O bölgeler ormanlık bir alan ve şehrimize çok yakın. Hem Ergene hem Çorlu o bölgeden faydalanabilir. Bunun biran önce yapılmasını istiyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN