Diyabet Eğitimi Tamamlandı
Çorlu Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen 2026 yılı 3. dönem Diyabet Eğitimi Programı tamamlandı.
Program kapsamında 8 hastaya diyabet konusunda kapsamlı eğitim verilirken, eğitim sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi. Konuyla ilgili Çorlu Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada: 2026 yılı 3. dönem Diyabet Eğitimi Programı; Uzman Dr. Mustafa Emre Özçilsal, Diyetisyen Gülenay Üstündağ, Fizyoterapist Sezgin Birtane ve Diyabet Hemşiresi Şeniz Özdemir’in katkılarıyla başarıyla gerçekleştirildi. Eğitim programında katılımcılarımıza; Diyabet hakkında temel bilgiler Sağlıklı beslenme ilkeleri, ilaç ve insülin kullanımı, fiziksel aktivitenin önemi, diyabet komplikasyonlarından korunma yöntemleri, günlük yaşamda diyabet yönetimi, konularında kapsamlı bilgiler verildi. Program kapsamında 8 hastamız eğitim almış olup, eğitim sonunda katılım belgeleri kendilerine takdim edilmiştir. Hastalarımızın edindikleri bilgi ve farkındalıkla diyabetlerini daha bilinçli ve etkin bir şekilde yönetmelerini temenni ediyor; sağlıklı, mutlu ve kaliteli bir yaşam diliyoruz” denildi.
CANSEL SÖZER
Erdoğan Okul Ziyaretlerini Sürdürüyor
Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan okulları ziyaret etmeye devam ediyor. Erdoğan Cumhuriyet Ortaokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.
Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan beraberinde Şube Müdürü Erkan Demir ile okul ziyaretleri kapsamında Cumhuriyet Ortaokulunu ziyaret etti. Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması vesilesiyle gerçekleştirilen ziyarette okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Ziyaret programı kapsamında ilk olarak sınıfları gezen İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, öğrencilerle yakından ilgilenerek gelecek hedefleri üzerine sohbet etti. Devamında okul bahçesinde voleybol oynayan öğrencilere eşlik etti. Ardından öğretmenlerle bir araya gelerek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamına yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğretmen ve öğrencilere başarılı bir eğitim yılı dileyen Erdoğan, derslerinde kolaylıklar temenni etti” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN
Kemalettin Mahallesi'nde 3 Aydır Toz Çilesi
Kemalettin Mahallesi’nde Haziran Ayı’nda başlayan yol çalışmaları nedeniyle mahalle sakinleri 3 aydır tozun içinde yaşıyor. Ağustos Ayı’nın sonunda bitmesi planlanan çalışmaların uzaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor.
Kemalettin Mahallesi’nin 11 sokağında başlatılan yol çalışmaları hala devam ediyor. Bazı sokaklardaki çalışmalar tamamlanırken bazı sokaklarda ise çalışmaların yapılması bekleniyor. Yapılan çalışmalar nedeniyle kapı pencere açamayan mahalle sakinleri biran önce çalışmaların bitmesini istiyor. Canan Sokak ve devamındaki bazı sokaklarda kaldırım taşları kenarlara konuldu ve yapılması beklenirken çalışmaların yavaş ilerlemesi tepki çekiyor.
VATANDAŞ TEPKİLİ “ARTIK ÇALIŞMALAR TAMAMLANSIN”
Yaklaşık 3 aydır yol çalışmaları nedeniyle toz içerisinde yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, çalışmaların daha fazla uzamamasını istiyor. Vatandaşlar, “Çalışmaların Ağustos ayının sonunda tamamlanması planlanıyordu ancak halen devam ediyor. Bazı yerlerde kaldırım taşları bile kenarda bekliyor. Evlerimizin kapı ve pencerelerini açamaz hale geldik. Bir an önce çalışmaların tamamlanmasını ve yollarımızın kullanıma açılmasını istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.
ARAÇLARIN ÜZERİ TOZLA KAPLI
Kazılan sokaklara araçlarını bırakan mahalle sakinlerinin araçlarının üzeri tozla kaplı olması dikkat çekiyor. Rüzgarında etkisiyle sürekli tozun kalktığı sokaklarda mahalle sakinleri çalışmaların tamamlanmasını istiyor.
İMDAT ŞAHİN