Çorlu'da Zafer Bayramı Satranç Turnuvası Heyecanı
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen Çorlu Satranç Turnuvası’nda 76 sporcu iki gün boyunca mücadele etti.
30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Çorlu Satranç Turnuvası, 22-23 Ağustos tarihlerinde Çorlu Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Farklı yaş gruplarından 76 sporcunun katıldığı turnuvada, genç satranççılar dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Üç farklı kategoride gerçekleştirilen turnuvada sporcular, iki gün boyunca satranç tahtasında bilgi, strateji ve yeteneklerini ortaya koydu. Müsabakalarda sporcuların mücadele azmi kadar centilmence davranışları da dikkat çekti. Turnuvanın Açık Kategorisinde Rüzgar Seyfettin Çelik birinci, Cihan Kulaoğlu ikinci, Remzi Tunca üçüncü, Emir İlhan Güler ise dördüncü oldu. 10 Yaş ve Altı Kategorisinde Ozan Aydemir birinciliği elde ederken, Yağmur Bozkurt ikinci, Mete Özcan üçüncü, Yaman Vurucu dördüncü sırada yer aldı. 8 Yaş ve Altı Kategorisinde ise Ata Özmen birinci, Meriç Metin ikinci, Ferit Yılmaz üçüncü, Oğuzhan Dursun dördüncü oldu.
İki gün süren turnuva, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.
Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten de turnuvaya katılan sporcuları tebrik ederek organizasyonda emeği geçen idareci, hakem ve velilere teşekkür etti. Erten, genç sporculara başarılarının devamını diledi.
HABER MERKEZİ
Direklerin Bu Hali Tepki Çekiyor
Şehir merkezinde cadde ve sokaklarda bulunan elektrik ve aydınlatma direklerine gelişi güzel şekilde yapıştırılan ilan ve afişler, görüntü kirliliğine neden oluyor.
Direklerin üzerinde üst üste biriken ilanlar, şehir estetiğini olumsuz etkilerken vatandaşların da tepkisini çekiyor. Özellikle yoğun kullanılan cadde üzerindeki direklerde farklı kişi ve işletmelere ait ilanların bulunuyor. Direklere yapıştırılan kağıt ve afişlerin zaman içerisinde yıpranmasıyla birlikte ortaya daha kötü bir görüntü çıkarken, bazı direklerde eski ilanların sökülmeden üzerine yenilerinin yapıştırılması dikkat çekiyor.
ŞEHİR ESTETİĞİ OLUMSUZ ETKİLENİYOR, VATANDAŞLAR DİREKLERİN TEMİZLENMESİNİ İSTİYOR
Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi üzerinde ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerde bu tür görüntülerin oluşmasının şehir estetiği açısından olumsuz bir tablo oluşturduğunu belirten vatandaşlar, direklerin düzenli olarak temizlenmesini istiyor. İlanların yalnızca görüntü kirliliğine neden olmadığını ifade eden vatandaşlar, kamuya ait direklerin kişisel ve ticari ilan alanı gibi kullanılmasının da önüne geçilmesi gerektiğini belirtiyor.
İMDAT ŞAHİN
Vali Soytürk Temel Atma Törenine Katıldı
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Önerler Mahallesi’nde yapımına başlanan 16 derslikli Ortaokulun temel atma törenine katıldı.
Önerler Mahallesi’nde Hayırseverler Ömer Şanal, Murat Yılmaz ve Osman Turan tarafından yaptırılacak olan 16 derslikli ortaokulun temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel Atma Töreni’ne Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün yanı sıra Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdulaziz Yeniyol, Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, ilçe protokolü, Hayırseverler Ömer Şanal, Murat Yılmaz ve Osman Turan, Hayırseverlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı. Dualar eşliğinde okulun temeli atılırken, Önerler Mahallesi’ne ilkokulun ardından bir de ortaokul yapılacak. Okun inşaatı yakın zamanda tamamlanarak eğitime açılması bekleniyor.
OKUL HAYIRSEVERLERİN KATKILARIYLA YAPILIYOR
Önerler Mahallesine yapılacak okul hayırseverler Ömer Şanal, Murat Yılmaz ve Osman Turan tarafından yaptırılıyor. 16 derslikli okulun temel atma törenine Vali Soytürk ile Çorlu protokolü katıldı. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk hayırseverlere teşekkür ederek, temel atma törenini gerçekleştirdi.
İMDAT ŞAHİN