İpsala Belediye Başkanı Kerman, Gazetemizi Ziyaret Etti
Edirne’nin İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, gazetemizi ziyaret ederek gündeme dair Yazı İşleri Müdürü Ozan Turan ile fikir alışverişinde bulundu.
Gerçekleşen ziyarette İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Avrupa Yakası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ozan Turan ile bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede bölge ve yerel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Ziyarette İpsala’nın gündemi, ilçede yürütülen çalışmalar ve yerel basının bölgedeki önemi üzerine karşılıklı görüş alışverişi gerçekleştirildi. Başkan Kerman, İpsala’da hayata geçirilen ve planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunurken, yerel basının vatandaşların doğru ve hızlı bilgilendirilmesindeki rolüne dikkat çekildi. Avrupa Yakası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ozan Turan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Mehmet Kerman’a nazik ziyareti için teşekkür etti. Ziyaret, güncel konular üzerine yapılan sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
İMDAT ŞAHİN
Parklardaki Kirlilik Tepki Çekiyor
Çorlu’da vatandaşların dinlenmek ve vakit geçirmek amacıyla kullandığı parklar, temizlik konusunda yaşanan olumsuz görüntülerle gündeme geliyor. Parklarda biriken kuş pislikleri, yere atılan çöpler ve dökülen yapraklar çevre kirliliğine neden oluyor.
Özellikle parkın içinde ağaçların alt kısımlarında ve oturma alanlarının çevresinde biriken kuş pislikleri ile çöpler, parkların temiz ve düzenli görünümünü bozuyor. Ağaçlardan dökülen yaprakların da düzenli olarak temizlenmemesiyle birlikte bazı alanlarda kötü görüntüler ortaya çıkıyor. Parklara giden vatandaşlar, ortak kullanım alanlarının daha düzenli temizlenmesi gerektiğini belirterek belediyelere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, özellikle yoğun kullanılan parklarda temizlik çalışmalarının daha sık yapılmasını istedi.
KUŞ PİSLİKLERİNDEN, ÇÖPLERE, ÇÖPLERDEN DÜŞEN YAPRAKLARA KADAR PARK PİSLİK İÇİNDE
Eski Gaziler Parkı’ndaki görüntülere vatandaşlar tepki gösteriyor. Vatandaşlar Omurtak Caddesi üzerinde yer alan parkın çok yoğun kullanıldığına dikkat çekerek parkın temiz olmasını istedi. Parkların şehir içerisinde vatandaşların nefes aldığı önemli alanlar olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Parklara dinlenmek ve temiz havadan faydalanmak için geliyoruz. Ancak kuş pislikleri, çöpler ve yerde biriken yapraklar hoş olmayan görüntüler oluşturuyor. Parkların daha düzenli temizlenmesini istiyoruz” dedi. Vatandaşlar, hem belediye ekiplerinin temizlik çalışmalarını artırmasını hem de parkları kullanan kişilerin çevre temizliği konusunda daha duyarlı davranmasını istedi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu'dan Trakya'ya Uzanan Ticaret Hamlesi
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu ve Trakya Bölgesi’nin sebze-meyve ticaret altyapısını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Yeni Sebze ve Meyve Toptancı Hali projesinde kaba imalatların yüzde 98’i tamamlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Çorlu Hıdırağa Mahallesi’nde yapımı devam eden hali ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Teknik ekiplerden projede gelinen son durum hakkında bilgi alan Candan Başkan, devam eden imalatları değerlendirdi. Kaba imalatların yüzde 98’inin tamamlandığı projede ince işçilik ve detay imalat çalışmaları sürüyor. Kaba imalatların ağustos ayı sonuna kadar tamamlanması ve ardından tesisin kısa sürede hizmete sunulması planlanıyor.
ÇORLU’DAN TRAKYA’YA MODERN TİCARET ALTYAPISI
Tamamlandığında Çorlu, Tekirdağ ve Trakya Bölgesi’nin önemli bir ihtiyacına yanıt verecek tesis; üretici, esnaf ve tüketici arasındaki tedarik zincirinin daha düzenli ve verimli işlemesine katkı sağlayacak. Modern çalışma alanları sunacak halin, bölgenin tarımsal üretim ve ticaret altyapısını güçlendirmesi hedefleniyor.
5 BİN 800 METREKARELİK TESİS
Toplam 5 bin 800 metrekarelik alanda hayata geçirilen projede 4 bin metrekarelik Hal Binası bulunuyor. Binada 98 metrekare net alana sahip 30 dükkân ve her dükkânda 18 metrekarelik asma kat yer alıyor. Projede ayrıca 550 metrekarelik idari bina ve yemekhane, 30 bağımsız sandık deposu, 50 metrekarelik çöp toplama alanı ve 30 metrekarelik güvenlik binası bulunuyor.
“HEM ÇORLU’MUZA HEM DE TÜM TRAKYA’YA KAZANDIRACAĞIZ”
Konuya ilişkin olarak bir değerlendirme yapan Candan Başkan, “Seçim döneminde esnafımıza ve hemşehrilerimize verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kaba imalatlarını büyük oranda tamamladığımız projemizi en kısa sürede hizmete açarak hem Çorlu’muza hem de tüm Trakya’ya kazandıracağız. Şimdiden bölgemize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Çorlu’dan Trakya’ya uzanan sebze ve meyve ticaretinin daha modern, düzenli, hijyenik ve verimli koşullarda yürütülmesi sağlanacak.