Berhan Şimşek Çorlu'da Sert Konuştu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek, Çorlu İlçe Başkanlığını ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.
Tekirdağ ziyaretleri kapsamında Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığını ve CHP Marmaraereğlisi İlçe Başkanlığını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek daha sonra Çorlu İlçe Başkanlığını ziyaret etti. CHP Çorlu İlçe Başkanı Müjdat Uysalcan tarafından karşılanan Berhan Şimşek ile birlikte il başkanı Erdoğan Kaplan’da toplantıya katıldı. İlçe Başkanı Uysalcan yaptığı kısa bir hoş geldiniz açıklamasının ardından sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek’e bıraktı. Şimşek ziyaretin amacının parti içi çalışmalar ve yeniden örgütlenme olduğunu ifade etti. Partiyi bu hale kendilerinin getirmediğini dile getiren Şimşek Özel ve İmamoğlu’na sert sözlerle yüklendi.
“BİZ KURULTAYI İPTAL ETTİRMEYİ DÜŞÜNSEYDİK, İLK BAŞINDA 4-5 KASIMDA İPTAL ETTİRİRDİK”
Çorlu İlçe Başkanlığında açıklamalarda bulunan Berhan Şimşek, “Bu süreç içesinde Ankara’dan sonra ilk ziyaretimizi Tekirdağ’a yapalım dedik. Bizim bugün ziyaretimizin amacı parti içi çalışmadır bu partinin yeniden bir örgütlenmesi var. Seçime dönük bir çalışma değil, kendi aramızda bir değerlendirme yapacağız. Yarınları nasıl oluşturacağımızla ilgili, tabi bunları anlatırken de bugün sizler çevrenize bu durumları anlatacaksınız. Biz bu duruma nasıl geldik. Bu partinin bu noktalara taşınmasının sebebi ne Sayın Kılıçdaroğlu, ne Faik Öztrak, ne il başkanım, ne ilçe başkanım ne de benim. Bakın size şunu söyleyeyim, biz kurultayı iptal ettirmeyi düşünseydik, ilk başında 4-5 Kasımda iptal ettirirdik. Çünkü kongreler tüzüğünde hâkim hüküm şudur, divan başkanlığı yapan kişi salonu terk edemez, fakat o gün Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul’a geldi. İkinci hadise ise eşitler arasında seçilen olmazsa ikinci tura geçildiğinde en az 3 saat ara verilir. Sizde bu duruma bakabilirsiniz. O gün 3 saat ara verilmeden biz 2. Tura geçtik ve bir dezenformasyon kirli bilgi yayıldı, Kılıçdaroğlu çekildi denildi. Bu da ikincisi biz isteseydik, bu durumları Çankaya İlçe Başkanlığına götürürdük, Yüksek Seçim Kurulu’na götürürdük ve kurultayı iptal edilirdi. Biz bunu genel başkan Kılıçdaroğlu’na söyledik sakın böyle bir şey yapmayın dedi. Kurultay bitmiştik, süreç Cumhuriyet Halk Partisi yolculuğunda devam edecektir. İki gün sonra da Sayın Özgür Özel geldi makamı teslim aldı. Biz kurultayı iptal ettirseydik o zaman iptal ettirirdik. Daha sonraki süreçte değişim için yola çıkan arkadaşların arasında kavga çıktı, sen bir koyun aldın ben 5 koyun aldım kavgası başladı. Sonra eğlence yerinde para aldı orda para aldı olayları çıktı ve mahkemeye taşındı” dedi.
“BABA OCAĞINI YAKIP YIKAN ZARAR VERENLER BU ÜLKEYE HİZMET EDEBİLİRLER Mİ”
Konuşmasını sürdüren Şimşek, “Yeni Parti’nin adı ahbap partisi, ahbap çavuş partisi. Baba ocağını yakıp yıkan zarar verenler bu ülkeye hizmet edebilirler mi? Moğol istilası gibi, bunlardan devlet adamı olmak bunlardan olsa olsa servet adamı olur. Suçlu olan biz, efendim kurultaya gidelim, e nasıl gidelim, efendim Yargıtay’da temizde, gidebilmemiz mümkün değil, varsayın ki kurultaya gittik. İki gün sonra bir üye suç duyurusunda bulunsa yine tedbir kararı verilecek. Bu şekliyle 26 Temmuz’a kadar kurultaya gitmezsek CHP seçime giremez bu da yalan. Deniz bey Erdal İnönü döneminde 3 kez kurultaya gidildi, Erdal bey kazandı, Deniz bey ve arkadaşları parti kuralım dedi mi? Kardeşim senin zorunun adı ne eğer sen birilerinin gölge oyununda Hacivat ve Karagöz’ü oynuyorsan, Hacivat Silivri’de Karagöz’de ortalarda geziyor, eğer bu Hacivat Karagözü’nü 86 milyona oynayacaksanız size oynatmayız biz, oynatmayız. Ayrıca Hacivat Karagöz yaşadığı yaşamadığı rivayet edilir ama onlarında manevi hükmü şahsiyetinden özür diliyorum. Oynadıkları gölge oyunu. Bakın bizim bir suçumuz yok, arkadaşlarınıza çevrenize anlatın. Eğer bu partiyi bu hale getirdilerse, 4-5 kasım Ankara’da Türkiye’yi vito arabalarla gezerek yaptıkları dağıttıkları nemalara sorsunlar. Bu partide olurdu benim ömrüm bu partide geçti, Hatır gönül, arkadaşlık hemşericilik olurdu, ama aleni olmazdı” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Çorluspor 1947 Yönetimi Toplu Olarak Görevi Bıraktı
Çorluspor 1947 Yönetim Kurulu, yapılan değerlendirmeler sonucunda toplu şekilde görevine devam etmeme kararı aldığını açıkladı.
Kulüp yönetimi tarafından yapılan açıklamada, alınan kararın kulübün resmi sosyal medya hesaplarından kamuoyuyla paylaşıldığı belirtilirken, görev süresi boyunca kendilerine destek veren basın mensuplarına da teşekkür edildi. Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada; "Çorluspor 1947 Yönetim Kurulu olarak yaptığımız değerlendirmeler neticesinde toplu şekilde görevimize devam etmeme kararı aldık. Görev süremiz boyunca Çorluspor 1947'nin yanında olan, haberleriyle ve destekleriyle sesimizi kamuoyuna duyuran siz değerli basın mensuplarına; şahsım ve tüm Yönetim Kurulumuz adına gönülden teşekkür ederim. Gösterdiğiniz ilgi, emek ve özveriyi hiçbir zaman unutmayacağız. Çorluspor 1947 için bugüne kadar verdiğiniz destek ve katkılarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" ifadelerine yer verildi.
Toplu istifa kararının ardından Çorluspor 1947'de yeni yönetimin nasıl belirleneceği ve kulübün izleyeceği yol haritası ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
Kaldırımın Kirli Görüntüsü Tepki Çekiyor
Çorlu’nun en işlek caddelerinden biri olan Omurtak Caddesi üzerinde bulunan kaldırım taşlarının kir ve bakımsızlık nedeniyle simsiyah bir görünüme kavuşması tepki çekiyor.
Özellikle yoğun yaya trafiğinin yaşandığı bölgede kaldırım taşlarının uzun süredir temizlenmemiş görüntüsü dikkat çekiyor. Omurtak Caddesi’nde vatandaşların yoğun olarak kullandığı kaldırımda bulunan taşların üzerinde oluşan kir ve lekeler, bölgenin genel görünümünü olumsuz etkiliyor. Kaldırım taşlarının bazı bölümlerinde kir tabakası belirgin şekilde görülürken, taşların ilk günkü görünümünden uzaklaşması vatandaşların tepkisine neden oluyor.
VAKUMLU SÜPÜRME ARACI KALDIRIMLARDAN HİÇ Mİ GEÇMİYOR
Cadde üzerindeki yoğun yaya hareketliliği nedeniyle kaldırımların düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, özellikle şehir merkezinde bulunan kaldırımların daha sık bakım ve temizlikten geçirilmesini istiyor. Vakumlu süpürme aracıyla kaldırımların temizlenmesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar bu kirli görüntünün biran önce ortadan kalkmasını istiyor. Vatandaşlar, kaldırım taşlarının yıkanarak temizlenmesi halinde bölgenin daha temiz ve estetik bir görünüme kavuşacağını ifade ediyor. Özellikle şehrin en yoğun kullanılan caddelerinden birinde bu görüntünün oluşmasının Çorlu’ya yakışmadığını belirten vatandaşlar, ilgili ekiplerin kısa sürede çalışma yapmasını bekliyor.
İMDAT ŞAHİN