Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan Şahpaz Kavşağı’ndaki çalışmalar Mayıs Ayı’nda başlamıştı. Kavşağın Ağustos Ayı’nın sonunda bitmesi bekleniyor.
Hem Şahpaz Mahallesi hemde Çorlu için kritik öneme sahip kavşakla ilgili çalışmalar geçtiğimiz Mayıs Ayı’nda başlamıştı. Şahpaz sapağı olarak bilinen noktada ciddi kazalar yaşanırken yetkililer o bölgeye çözüm bularak kavşak çalışması başlattı. AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz’ın Karayolları 1. Bölge Müdürü ile yaptığı görüşme sonrası duyurulan kavşak projesi başladı ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Milli İHA ve SİHA üreten Baykar Şirketi’nin de bölgeye gelmesiyle birlikte kavşak projesi hızlandı ve kısa sürede bitirilmesi bekleniyor.
İLK MÜJDEYİ AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ALİ İHSAN ŞAHPAZ AÇIKLAMIŞTI
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz Karayolları 1. Bölge Müdürü. Şenol Altıok’u ziyareti sonrası geçtiğimiz yıl kavşak projesi müjdesini vermişti. 9 Mayıs 2025 tarihinde ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Ali İhsan Şahpaz Çorlu’ya iki müjde vermişti. Hem Çevre Yolu’na yapılacak TOKİ bağlantı yolu müjdesini hemde Şahpaz Kavşağı projesinin yapılacağını duyurmuştu.
BAYKAR’IN GELMESİYLE PROJE HIZLANDI
Türkiye’nin milli teknoloji üretiminde öncü firmalarından olan Baykar’ın bölgeye gelmesiyle birlikte projeye olan ihtiyaç daha da arttı. Baykar’la birlikte Şahpaz Mahallesi’nin de günden güne gelişen nüfusu ve İstanbul Yolu üzerinde yaşanan kazalar projenin hayata geçirilmesinde etkili oldu. Kamyonların çalıştığı projede çalışmaların 3 ay içinde bitmesi bekleniyor.
AĞUSTOS AYI SONUNDA KAVŞAĞIN BİTMESİ BEKLENİYOR
Şahpaz Kavşağında hem sağ hem de sol yönünde dönüşler yapılırken, aynı zamanda o bölgelerden İstanbul yoluna bağlantılar sağlanacak. Kazaların yaşandığı Şahpaz Kavşağının tamamlanmasıyla birlikte kazaların da önüne geçilmesi bekleniyor. Çorlu’nun en yoğun gelişen bölgelerinden biri olan Şahpaz Bölgesi kavşağın yapılmasıyla birlikte trafikte rahatlayacak.
İMDAT ŞAHİN










