Çorlu'da Sinema Keyfi Devam Ediyor
Çorlu Belediyesi tarafından her yıl yaz döneminde düzenlenen ve geleneksel hâle dönüştürülen Açık Hava Sinema Günleri, vatandaşların yoğun katılımı ve renkli görüntüler eşliğinde devam ediyor.
Çorlu Belediyesi, yaz akşamlarını kültürel ve sosyal etkinliklerle renklendirmeyi sürdürüyor. Tenis Kompleksi’nde gerçekleştirilen açık hava sinema etkinliği, çocuklardan ailelere kadar her yaş grubundan Çorlulu vatandaşın akınına uğradı. Yaz mevsiminin sıcak akşamlarını nostaljik ve keyifli bir atmosfere dönüştüren etkinlikte her yaştan büyük bir ilgiyle takip edilen popüler yapım “Şirinler” filmi gösterildi. Özellikle çocukların neşesi ve ailelerin birlikte geçirdiği keyifli vakitler, açık hava sinema akşamına ayrı bir renk kattı. Yıldızlar altında, açık havada dev ekranda film izlemenin tadını çıkaran katılımcılar, unutulmaz bir yaz akşamı yaşadı.
“Birlikte Güzel Anılar Biriktirmeye Devam Edeceğiz”
Etkinlik boyunca vatandaşlarla bir araya gelen ve onların heyecanına ortak olan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bu tür buluşmaların komşuluk bağlarını güçlendirdiğini vurguladı. Başkan Sarıkurt, etkinliğe katılan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek; “Çocuklarımız ve ailelerimizle birlikte açık havada çok güzel bir akşam geçirdik. Çorlu`muzun enerjisine yakışan bu buluşmaları sürdürmeye, yaz akşamlarını sinema keyfiyle taçlandırmaya devam edeceğiz. Bir sonraki gösterimde yeniden buluşmayı diliyoruz.” dedi.
Çorlu`da yaz akşamlarının vazgeçilmezi haline gelen Açık Hava Sinema Günleri’nin ilerleyen günlerde farklı sürpriz filmlerle devam edeceği bildirildi.
HABER MERKEZİ
Tabela Haftalardır Yapılmayı Bekliyor
Reşadiye Mahallesi Mandıracı Caddesi üzerinde “Yük İndirmek ve Bindirmek İçin Kullanılır” tabelası kırılmıştı. Tabela haftalardır tekrar yerine konulması beklenirken, tabelanın yerlerde sürünmesi tepki çekti.
Mandıracı Caddesi’nde yük boşaltmak için yapılan ceplere dikkat çekmek için konulan tabela yaklaşık bir ay önce kırılmıştı. Tabela bir aydır yerde yapılmayı bekliyor. Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren bölge esnafı ya tabela yapılsın ya da bulunduğu yerden alınıp götürülsün. Reşadiye Mahallesi Mandıracı Caddesi üzerinde bulunan "Yük İndirmek ve Bindirmek İçin Kullanılır" tabelasının haftalardır onarılmaması, bölge esnafının tepkisini çekiyor. Yaklaşık bir ay önce kırılan tabela, aradan geçen zamana rağmen yeniden yerine monte edilmezken, yol kenarında yerde bırakılmış halde duruyor. Mandıracı Caddesi'nde yük taşıyan araçların güvenli şekilde durabilmesi amacıyla oluşturulan yük indirme-bindirme ceplerini göstermek için konulan tabela, kırıldıktan sonra herhangi bir çalışma yapılmadığını belirten esnaflar biran önce tabelanın yerine konulmasını istiyor.
İMDAT ŞAHİN
Ek Hizmet Binası İçin Süreç İlerliyor
Çorlu Devlet Hastanesi’ne yapılması planlanan Ek Hizmet Binasının Ağustos ayında projesinin tamamlanıp Eylül ayında da ihalesinin yapılması bekleniyor.
Çorlu Devlet Hastanesi’nin yanına yapılacak ek hizmet binasının proje ihalesi yapılmıştı, projenin Ağustos Ayı’nda teslim edilmesi, Eylül Ayı’nda ise ek hizmet binasının ihaleye çıkması bekleniyor. Çorlu Devlet Hastanesi’nin ek hizmet binasının 250 yatak kapasiteli olarak planlanırken 50 bin metrekare kapalı alana sahip olması bekleniyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre proje ihalesi tamamlanan ek hizmet binasının projesinin Ağustos Ayı içerisinde tamamlanarak Eylül Ayı’nda da ihaleye çıkması bekleniyor.
EK HİZMET BİNASININ PROJE İHALESİ OCAK AYINDA TAMAMLANMIŞTI
Çorlu Devlet Hastanesi’ne yapılması planlanan 250 yataklı ek hizmet binasının proje ihalesi tamamlanmıştı. 2026 yılının Ocak ayı içerisinde proje ihalesi tamamlanan ek hizmet binasının yaklaşık maliyetleri hazırlanarak Eylül Ayı içerisinde yapım ihalesine çıkması bekleniyor. İhale aşamasının ardından ihaleyi alan firmanın inşaat çalışmalarına başlaması bekleniyor.
250 YATAKLI EK HASTANE ÇORLU’YA NEFES ALDIRACAK
Çorlu Devlet Hastanesi’nde her yıl 2 milyona yakın hasta muayenesi yapılıyor. Bunun yanı sıra binlerce kişi ameliyat oluyor. Hastanenin yükünün ağır olması, bazı bölümlerde aksamalara neden oluyor. Çorlu Devlet Hastanesi’ne yapılacak ek hizmet binası Çorlu’ya ve bölgeye nefes aldıracak. Sadece yatak kapasitesi değil aynı zamanda belli bölümlerde ek hizmet binasında faaliyet yürütecek.
AĞUSTOSTA PROJE TESLİMİ, EYLÜLDE İHALESİ YAPILMASI BEKLENİYOR
Çorlu Devlet Hastanesi’ne proje ihalesinin ardından süreç tüm hızıyla sürüyor. Projenin Ağustos Ayı’nda teslim edilmesiyle birlikte inşaat ihalesinin yapılması bekleniyor. İnşaat ihalesinin de Eylül Ayı’nda yapılarak çalışmaların başlaması planlanıyor.
İMDAT ŞAHİN