Gazetemiz Uyarmıştı, Bir Kişi Ölü Bulundu
Çorlu Güncel

Gazetemiz Uyarmıştı, Bir Kişi Ölü Bulundu

  • 20 Temmuz 2026

Avrupa Yakası Gazetesi olarak parklarda geceyi geçiren vatandaşlarla ilgili yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekerek yetkilileri önlem almaya çağırmıştık. Uyarılarımızın ardından geçtiğimiz gün Eski Gaziler Parkı’nda bank üzerinde yatan 64 yaşındaki birinin hayatını kaybetmiş halde bulunması, endişelerin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Avrupa Yakası Gazetesi olarak 27 Ağustos 2025 tarihinde, evsiz vatandaşların parklarda geceyi geçirdiğini ve bu durumun hem güvenlik hem de insani açıdan risk oluşturduğunu gündeme taşıyarak yetkilileri önlem almaya çağırmıştık. Aradan geçen yaklaşık bir yılın ardından, Eski Gaziler Parkı’nda yaşanan acı olay uyarılarımızı yeniden gündeme getirdi.

Edinilen bilgilere göre, evsiz olduğu iddia edilen 64 yaşındaki bir kişi, Eski Gaziler Parkı’ndaki bankın üzerinde hareketsiz halde bulundu. Parkta bulunan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde şahsın hayatını kaybettiği belirlendi.

GAZETEMİZ ESKİ GAZİLER PARKINDA YATAN EVSİZ VATANDAŞLARI GÜNDEME GETİRMİŞTİ 

Eski Gaziler Parkı olarak bilinen Balmumu Müzesinin bulunduğu alanda yorgan döşek yatan şahısları gazetemiz gündeme getirmişti. Eski Gaziler Parkında yaşanan olumsuz olayları da gündeme taşıdığımız haberimiz üzerine Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri o dönem evsiz vatandaşları parktan uzaklaştırmıştı. Gazetemizin gündeme getirdiği haberlerden sonrada banklarda yatan evsiz vatandaşlardan biri bankın üzerinde ölü bulunması vatandaşları üzdü. Çorlulu vatandaşlar dışarda parklarda yatan insan görmek istemediklerini belirterek, evsiz vatandaşlara önlem alınmasını istedi. 

YATIP UYUDUĞU PARKIN BANKINDA ÖLÜ BULUNDU

Geçtiğimiz Pazar Günü akşam saatlerinde Cemaliye Mahallesi Saray Caddesi üzerinde Eski Gaziler Parkında evsiz olduğu öne sürülen 64 yaşındaki bir kişi, battaniye ile uzandığı bankta bir süre sonra kendisine seslenenlere cevap vermeyince hareketsiz olduğu fark edildi. Parktaki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans ekipleri yönlendirildi. Olay yerinde kontrollerde bulunan sağlık ekipleri, bir kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin ardından vatandaşın cenazesi Çorlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

ÇORLULU VATANDAŞLAR PARKLARDA YATIP KALKAN İNSAN GÖRMEK İSTEMİYOR 

Olayın ardından Çorlulu vatandaşlar gazetemize yaptığı değerlendirmede parkta dışarda yatan insan görmek istemediğini belirtti. Parkta yatan insanları gördükçe üzüldüklerini ifade eden duyarlı vatandaşlar yetkililerden bu konuda önlem almasını istemişti. 

İMDAT ŞAHİN