Devlet Hastanesinin Otoparkı Genişletiliyor
Her gün binlerce hastanın geldiği Çorlu Devlet Hastanesinin otoparkı genişletme çalışmaları başlatıldı.
Çorlu Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada: Çorlu Devlet Hastanemizin otopark alanını genişletiyoruz! Yaşanan yoğunluğun getirdiği otopark sıkıntılarını çözmek amacıyla başlattığımız çalışmalar, Başhekimimiz Doç. Dr. Mustafa Doğan koordinasyonunda hızla devam ediyor. Hem hasta ve hasta yakınlarımızın hem de sağlık çalışanlarımızın ulaşımını daha konforlu hale getirecek bu çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunmayı hedefliyoruz” denildi.
İMDAT ŞAHİN
Okul Güvenliği Masaya Yatırıldı
Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten başkanlığında okul güvenliği ve okul müdürleri toplantısı gerçekleştirildi.
Çorlu Kaymakamlığından yapılan açıklamada: “Niyazi Erten başkanlığında, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet SARIKURT, okul müdürleri ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla Çorlu Mektebim Okullarında Okul Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi” ifadelerine yer verildi. Toplantıya katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta yaptığı açıklamada: “Çorlu Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen Okul Güvenliği ve Okul Müdürleri Kurulu Toplantısına katıldım. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri en büyük önceliğimizdir. Kentimizdeki okulların güvenliği, fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve kurumlarımız arasındaki güçlü iş birliğini sürdürmek adına tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçen başta Çorlu Kaymakamımız Sayın Niyazi Erten olmak üzere, geleceğimizi inşa eden tüm okul müdürlerimize ve eğitim camiamıza teşekkür ediyorum” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Cem Evine Büyükşehir Destek Veriyor
Alevi Bektaşi İnancına sahip vatandaşlar Muharrem Orucunu tutmaya devam ediyor. Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Ümit Tandoğan oruç açma sonrası gazetemize yaptığı açıklamada desteklere dikkat çekti.
Gazetemize açıklama yapan Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı aynı zamanda Trakya sorumlusu Ümit Tandoğan, “Oruçlarımızı açmaya devam ediyoruz, biz toplumumuz hassasiyetlerini göstermeye devam ediyoruz. Biz hiçbir zaman ayrımcılık yapmadan kardeşliğin birliğin dirliğin olduğu inanç merkezlerinde oruçlarımızı açıyoruz. Oruç açmalarımız çok kalabalık oluyor, halkımız oruçlarını Cem Evinde açıyor. Biz hizmet için buralardayız. İnsanlar inanç hassasiyetini gösterip buralara geliyorlar. Bizde hizmetimizi sürdürüyoruz. Biz siyaset üstü bir kurumuz, doğulusu batılısı kuzeylisi güneylisi herkese bir bakıyoruz. Biz düsturumuzda 72 millete aynı bakan toplumlar olduğumuz için Müslüman Alevi toplumlar olarak biz kardeşliğin ve birlikteliğin yanındayız. Tüm canlarımızı Muharrem Ayı boyunca oruç açmaya cem evimize bekliyoruz” dedi.
SADECE BÜYÜKŞEHİR DESTEK VERİYOR, BAŞKAN YÜCEER’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Konuşmasını sürdüren Ümit Tandoğan, Kurumlardan destek alabiliyor musunuz sorumuza cevap veren Ümit Tandoğan, “Büyükşehir belediyesinden destek alabiliyoruz, sadece büyükşehir belediyesinden destek alıyoruz. Erzak desteği alıyoruz, şahsi kişilerden destek alıyoruz, bizler desteklerle ayakta duran kurumlarız inanç merkezleriyiz. Yani bu destekler olmadığı zaman zorluklar yaşıyoruz. Toplumumuz sağ olsun burayı sürekli sahipleniyor. Belediyelerden destek olarak baktığımız zaman büyükşehir başkanımıza özellikle Candan Yüceer’e teşekkür ediyoruz” dedi.
“BİZLER 72 MİLLETE AYNI BAKAN BİR ANLAYIŞA SAHİBİZ”
“Bizler 72 millete aynı bakan bir anlayışımız var, toplunda eşit yurttaşlık temelinde herkesin bu şekilde düşünmesi bizi de mutlu edecektir” diyen Tandoğan, “Cem evleri ibadethanedir. Alevilik inançtır, eşit yurttaşlık bizim de hakkımızdır. Kurumlarında eşit bakması gerekiyor” dedi.
İMDAT ŞAHİN